maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מהמטבח האנגלי המתחדש

 מה עולה לכם בראש כאשר אתם שומעים את הביטוי "מטבח אנגלי"? "עוד פעם פיש אנד צ'יפס ותה עם ביסקוויטים, איך אפשר לשבוע מזה"? אז תתפלאו לשמוע שזה כבר ממש לא כך, כי המטבח האנגלי שינה את פניו באופן משמעותי במהלך העשורים האחרונים. ממטבח שנחשב לתפל וחסר תבלינים, דימוי שהשתרש בעקבות תקופת צנע שנפלה על בריטניה לאחר מלחמת העולם השנייה, חזר המטבח האנגלי אל ימיו הגדולים. השילוב בין מסורות בישול ומאכלים אנגליים קלאסיים מחד, ובין אלמנטים ממטבחים אקזוטיים, כגון המטבח ההודי, מאידך, הופך את המטבח האנגלי העכשווי למסעיר ומעניין הרבה יותר משחשבתם, וכעת תוכלו ללמוד כמה מתכונים טעימים במיוחד מהממלכה הגדולה.
    
עוגיה עם איור של דגל אנגליה

ארוחה אנגלית טיפוסית

האנגלים אוהבים את הארוחות שלהם בזמנים קבועים ומסודרים, ומבחינתם היתרון הגדול של מטבחם נמצא דווקא בפשטות האוכל. ארוחת הבוקר האנגלית כוללת ביצים, נקניקיות, לחם קלוי ותבשיל שעועית ופטריות. בצהריים נהוג לאכול ארוחה קטנה הכוללת סלט או כריך, כשהארוחה העיקרית של היום היא ארוחת הערב, המבוססת על מנת בשר ועוד שתי מנות צמחוניות. את כל המנות שלהם נוהגים האנגלים לתבל במזיגת "רוטב בשר חום", רוטב מסורתי המבוסס על ציר בקר צלוי. האנגלים ידועים בחיבתם למתוק, ומעבר לתה המסורתי הנלגם בשעות אחר הצהריים ומלווה במיני עוגות ועוגיות, הם נוהגים גם לסיים כל ארוחה עם משהו מתוק, כגון פודינג או קינוח על בסיס פירות. ביום ראשון, יום המנוחה המסורתי במדינה, נוהגים האנגלים להכין צלי עגל חגיגי, אותו הם מגישים בארוחת הצהריים או הערב.
 

מתכון לביצה סקוטית מסורתית

ביצה סקוטית היא מנה אנגלית טיפוסית ופשוטה מאוד להכנה, כאשר את הרכיבים ניתן למצוא בכל מטבח. זוהי מנה קטנה ומזינה, המתאימה להגשה כמנה ראשונה או כתוספת לצד לחם חם.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לביצה סקוטית:
קמח לבן - ¼ כוס
פירורי לחם - ½ כוס
שמן - ½ כוס (לטיגון)
אופן הכנת הביצה סקוטית:
  1. הכניסו 6 ביצים לתוך סיר וכסו אותן במים קרים. סגרו את הסיר ותנו לביצים להתבשל על אש קטנה כ-5 דקות.
  2. הורידו את הסיר מהאש, שטפו את הביצים במים קרים, וכאשר הן קרות מספיק בכדי לאחוז בהן, הוציאו אותן מהסיר, קלפו והניחו בצד.
  3. מעכו את הנקניקיות ושטחו אותן עד כמה שניתן ל-6 קציצות דקות.
  4. עטפו את הביצים הקלופות בציפוי הנקניקיות.
  5. שימו את הקמח, החלמון ופירורי הלחם ב-3 קעריות נפרדות. צפו את הביצים העטופות בקמח ולאחר מכן בחלמון ובפירורי הלחם.
  6. כוונו את התנור לחום של 190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  7. מזגו את השמן לסיר בינוני וחממו אותו על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו את הביצים המצופות, בקבוצות של 2 בכל פעם, אל תוך השמן וטגנו אותן עד שהן מזהיבות מכל צדיהן.
  8. הוציאו את הביצים מהסיר עם השמן, העבירו לתבנית המרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 5 דקות. הוציאו והגישו.
 

מתכון ללביבות ירק ונתחי הודו

הלביבות האנגליות, המכונות "לבעבע ולחרוק" ((Bubble and Squeak, מלשון הצליל הנוצר בעת טיגונן, יראו לכם עד כמה המטבח האנגלי יכול להסב לכם עונג בקלות. באופן מסורתי הלביבות האלו הוכנו משאריות שנותרו מארוחת הצלי המסורתית של יום ראשון, אך אתם מוזמנים להכין אותן ממוצרים טריים והן מתאימות כמנה ראשונה לכל ארוחה בשרית.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: LittleRedKitchen
רכיבים לנתחי הודו ולביבות ירק:
גזר לבן בינוני - 2 (מגורד)
כרוב ניצנים - חופן (קצוץ)
רוזמרין - 1 (גבעול חתוך)
שן שום - 1 (כתושה)
חזה הודו - 200 גר' (צלוי)
רוטב ברביקיו - 4 כפיות
שמן קוקוס - 2 כפיות
אופן הכנת הנתחי הודו ולביבות ירק:
  1. בקערה גדולה, הכניסו את הגזר, תפוח האדמה וכרוב הניצנים המגורדים ערבבו יחד וסחטו מהם את הנוזלים.
  2. שברו את הביצה לתוך קערת הירקות הסחוטים, ערבבו והוסיפו פנימה את עלי הרוזמרין והשום.
  3. צרו מהתערובת בקערה 3 לביבות דקות שוות בגודלן.
  4. חממו מחבת על להבה בינונית, חתכו את חזה ההודו והניחו אותו על המחבת החמה.
  5. זלפו מעל חתיכות ההודו את רוטב הברביקיו וערבבו במשך 5 דקות.
  6. במחבת נפרדת ועל להבה נמוכה-בינונית, חממו את שמן הקוקוס וטגנו בו את הקציצות, כ-3 דקות מכל צד.
  7. הוציאו את לביבות הירקות על צלחת, הניחו עליהן את חתיכות ההודו והגישו חם.
 

מתכון לפאי רועים אנגלי

פאי הרועים היא אחת המנות הוותיקות והמפורסמות ביותר שהגיעו מהמטבח האנגלי. השילוב המנצח בין מחית תפוחי אדמה למילוי הבשר הוא ה"סוד" של המנה הזאת, שעושה אותה כה אהובה על כל מי שטועם אותה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Foodista
רכיבים למחית תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה גדולים - ½1 קג' (קלופים וחתוכים לפרוסות דקות בעובי ½2 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
מלח גס - 1 כף (או מלח ים)
רכיבים למילוי בשר :
שמן זית - 3 כפות (או שמן קנולה)
בצלים בינוניים - 2 (קלופים וקצוצים)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
גזרים - 2 (קלופים וקצוצים)
שיני שום - 2 (קלופות ומרוסקות )
קמח לבן - 2 כפות
רסק עגבניות - 2 כפות
קטשופ - 2 כפות
מלח גס - ½ כפית (או מלח ים)
פלפל שחור - ¼ כפית
ציר בקר - ½ כוס (או ציר צמחי)
אפונה - ½ כוס (לא חובה)
גרעיני תירס - ½ כוס
פפריקה - ½ כפית
אופן הכנת המחית תפוחי אדמה:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות. שמנו תבנית אפייה בגודל 20 X 20 ס"מ, או לחילופין סיר בישול באותו הגודל.
  2. הניחו את תפוחי האדמה בתוך סיר גדול, כסו במים עד 2-5 ס"מ מעל גובהם והביאו לרתיחה.
  3. סגרו את הסיר, הורידו את הטמפרטורה וחממו על להבה נמוכה עד שתפוחי האדמה יתרככו לחלוטין.
  4. סננו את תפוחי האדמה ולאחר מכן החזירו אותם לסיר. רסקו אותם עם מזלג וערבבו היטב עם 2 כפות שמן זית.
אופן הכנת המילוי בשר :
  1. זלפו 3 כפות שמן למחבת גדולה וחממו אותה על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו למחבת את הבצלים, הסלרי והגזר וטגנו קלות עד שהבצלים מתרככים והופכים לשקופים למחצה, כ-5-7 דקות. הוסיפו את השום וטגנו קלות דקה נוספת.
  2. הוסיפו את הבשר הטחון למחבת וטגנו עד להשחמתו.
  3. פזרו מעל התערובת במחבת קמח באופן שווה, ובשלו עד שהבשר יהיה על סף בישול מוחלט.
  4. הוסיפו למחבת את רסק העגבניות, הקטשופ, המלח והפלפל. מזגו פנימה את הציר, יחד עם האפונים וגרעיני התירס (אם החלטתם להשתמש בהם). המשיכו לבשל עד שמרבית הנוזלים יתאדו. טעמו את התערובת והוסיפו תבלינים במידת הצורך.
  5. העבירו את תערובת הבשר לתוך תבנית האפייה. כסו אותה עם מחית תפוחי האדמה ופזרו אותה בעזרת מרית לקבלת שכבה אחידה.
  6. פזרו פפריקה מעל מחית תפוחי האדמה והכניסו לתנור למשך 25-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה ישחימו. הוציאו מהתנור והגישו חם.

מתכון לכליות טלה מבושלות ברוטב מתובל

בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין מנה אנגלית קלאסית ופיקנטית בקלות. היא מתאימה לאכילה על לחם קלוי, כארוחה זריזה ומשביעה, או כמנה עיקרית בארוחת הצהריים לצד אורז ותפוח אדמה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Beck
רכיבים לכליות טלה מבושלות:
כליות כבש - 4 או 8 כליות טלה (ניתן להמיר ב-8 נתחים של בשר אנטריקוט)
שמן - 2 כפות
בצל - 1 כף (קצוץ)
מלח - ¼ כף
רוטב צ'אטני - 1 כף (או 1 כף רכז רימונים)
מיץ לימון - 2 כפות
חרדל - ¼ כף
ציר בקר - 125 מ''ל (ניתן להמיר ב-½ כפית אבקת מרק עוף מהולה ב-¾ כוס מים)
פירורי לחם - ¼ כוס
אופן הכנת הכליות טלה מבושלות:
  1. הסירו את העור מהכליות וחתכו כל אחת מהן לרוחבה לשתי חתיכות. לאחר מכן קצצו אותן לחתיכות קטנות.
  2. חממו את השמן במחבת קטנה, הוסיפו לה את הבצל ובשלו קלות עד שהוא מתרכך אך לא משחים.
  3. הוסיפו למחבת את חתיכות הכליות (או חתיכות נתח האנטריקוט), מלח, פלפל אדום חריף, רכז רימונים, מיץ לימון, חרדל וציר בקר (או מרק עוף) ובשלו על להבה בינונית-גבוהה.
  4. הביאו את תכולת המחבת לרתיחה, כסו את המחבת וחממו על להבה נמוכה בין 15 ל-20 דקות, או עד שהכליות מבושלות היטב.
  5. קררו מעט את התערובת, הוסיפו לה את חלמוני הביצים וערבבו היטב.
  6. פזרו מעט התערובת פירורי לחם, תבלו לפי הטעם וערבבו. הגישו על פרוסת לחם קלוי או בצלחת עם אורז ותפו"א.

מתכון לפודינג אנגלי

הקינוח האנגלי המפואר והמהודר הזה, המבוסס על מיצי פירות יער מרוכזים, יצנן וירענן לכם במתיקות ימים חמים ויבשים וימתיק לכם גם לילות חורף קרירים. הוא לא דורש אפייה, ולכן קל ופשוט להכנה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Sally
רכיבים לפודינג אנגלי:
גרגירי פטל - 300 גר' (קפואים)
אוכמניות - 225 גר' (קפואות)
דומדמניות - 100 גר' (קפואות)
תותים - 400 גר' (ללא העוקץ, חתוכים לרבעים)
חלה מתוקה - 10 פרוסות (פרוסה לעובי של 1 ס''מ)
מים - 3 כפות
סוכר - ¾ כוס
שמנת מתוקה - להגשה (מוקצפת)
אופן הכנת הפודינג אנגלי:
  1. הפשירו את פירות היער הקפואים, סננו מהם נוזלים והניחו אותם על מחבת (מלבד התותים).
  2. הוסיפו למחבת עם הפירות סוכר ו- 3 כפות מים. חממו בעדינות כ-3 דקות על להבה בינונית עד שהפירות ייחלו להגיר נוזלים, הוסיפו את התותים ובשלו 2 דקות נוספות.
  3. נקזו את המיץ הניגר מהפירות לתוך קערה גדולה. טעמו את המיץ והוסיפו לו סוכר אם נדרש.
  4. רפדו קערה עגולה בשכבה כפולה של ניילון נצמד.
  5. רפדו את תחתית הקערה עם הניילון הנצמד בפרוסות החלה המתוקה.
  6. טבלו את שאר חתיכות הלחמניות בתוך קערת מיץ הפירות, ואז עצבו והצמידו אותן כך שיתאימו לשולי הקערה. החלו להדביק מהחלק מהתחתון של הקערה ולאט לאט עלו למעלה והדביקו מלבנים ספוגים של חלה מתוקה על שוליה העליונים של הקערה.
  7. שימו לב שאתם מרפדים כך את כל הקערה, ואם בסופו של דבר נשארו לכם חורים, מלאו אותם בחתיכות הלחמנייה שנותרו. בכל מקרה שימו לב שלא להשתמש בכל החלה המתוקה, אתם תזדקקו לפרוסות נוספות בסיום התהליך בכדי לכסות את הקערה.
  8. הכניסו את כל הפירות לתוך קערת הפודינג המצופה פרוסות חלה. כסו את פתח הקערה עם שכבה נוספת של חלה, ומזגו עליה את מה שנותר מנוזל הפירות. כסו את הכל בניילון נצמד.
  9. כדי שכל המרכיבים יתגבשו לידי פודינג יש להפעיל לחץ על פתח הקערה, לכן הניחו מעל הפתח צלחת שתתאים בגודלה, והציבו עליה קופסת שימורים אחת או שתיים. הכניסו את הקערה למקרר למשך מספר שעות, או לילה שלם אם ניתן.
  10. כדי להגיש את הפודינג, הסירו את הניילון הנצמד מפתח הקערה ומקמו צלחת בגודל מתאים על גבי הפתח. הפכו את הפודינג על הצלחת, הרימו את הקערה וקלפו בזהירות את הניילון הנצמד. הגישו את הפודינג בליווי קצפת.

מתכון לפודינג לחם וחמאה

זהו הקינוח הקלאסי והמנחם ביותר שהמטבח האנגלי יכול להציע לכם, וכאשר הוא מוגש חם וטרי, בתוספת כדור גלידה בצד, מדובר במעדן.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: DuncanHarris
רכיבים לפודינג לחם:
חמאה - 60 גר' (במליחות עדינה)
לחם - 10 פרוסות
צימוקים - 60 גר'
קליפת לימון - מ-½ לימון (מגוררת)
שמנת מתוקה - ¾1 כוסות
אופן הכנת הפודינג לחם:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  2. רפדו תבנית אפיה בינונית (בגודל 20*25 ס"מ) בנייר אפייה ומרחו עליה 10 גרם חמאה.
  3. מירחו את שאר החמאה בנדיבות על צדן העליון של כל אחת מפרוסות הלחם וחיתכו כל פרוסה ל-4 רבעים.
  4. הניחו כמחצית מכמות רבעי פרוסות הלחם על בסיס התבנית, כאשר צד הפרוסה המרוח בחמאה מופנה כלפי מעלה.
  5. לאחר הסידור, פזרו את הצימוקים וקליפת הלימון המגורדת. חזרו על הפעולה עם שאר רבעי הפרוסות.
  6. בסיר קטן, ערבבו יחד את החלב והשמנת והביאו אותם לכדי רתיחה. באותו הזמן, הקציפו את הביצים יחד עם 50 גרם סוכר, עד שהתערובת תקבל גוון חיוור ותהפוך לקצפת יציבה.
  7. צננו מעט את תערובת החלב והשמנת, מזגו אותה על הביצים הטרופות והמשיכו בהקצפה. סננו את התערובת שנוצרה במסננת אל תוך קערה, הוסיפו לה את תמצית הווניל וערבבו.
  8. מיזגו את התערובת שבקערה בעדינות על פרוסות הלחם בתבנית האפייה, ושימו לב שהתערובת ממלאת את התבנית כולה ומרטיבה את כל פרוסות הלחם. פזרו על השכבה העליונה של התבנית את הסוכר שנותר וגרדו מעליה אגוז מוסקט.
  9. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש למשך 35-40 דקות, עד להזהבה. הוציאו את הפודינג מהתנור, המתינו שיתקרר במשך 5-10 דקות והגישו בלוויית חזרת או ריבה חמצמצה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: