maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מהמטבח האנגלי המתחדש

 מה עולה לכם בראש כאשר אתם שומעים את הביטוי "מטבח אנגלי"? "עוד פעם פיש אנד צ'יפס ותה עם ביסקוויטים, איך אפשר לשבוע מזה"? אז תתפלאו לשמוע שזה כבר ממש לא כך, כי המטבח האנגלי שינה את פניו באופן משמעותי במהלך העשורים האחרונים. ממטבח שנחשב לתפל וחסר תבלינים, דימוי שהשתרש בעקבות תקופת צנע שנפלה על בריטניה לאחר מלחמת העולם השנייה, חזר המטבח האנגלי אל ימיו הגדולים. השילוב בין מסורות בישול ומאכלים אנגליים קלאסיים מחד, ובין אלמנטים ממטבחים אקזוטיים, כגון המטבח ההודי, מאידך, הופך את המטבח האנגלי העכשווי למסעיר ומעניין הרבה יותר משחשבתם, וכעת תוכלו ללמוד כמה מתכונים טעימים במיוחד מהממלכה הגדולה.
    
עוגיה עם איור של דגל אנגליה

ארוחה אנגלית טיפוסית

האנגלים אוהבים את הארוחות שלהם בזמנים קבועים ומסודרים, ומבחינתם היתרון הגדול של מטבחם נמצא דווקא בפשטות האוכל. ארוחת הבוקר האנגלית כוללת ביצים, נקניקיות, לחם קלוי ותבשיל שעועית ופטריות. בצהריים נהוג לאכול ארוחה קטנה הכוללת סלט או כריך, כשהארוחה העיקרית של היום היא ארוחת הערב, המבוססת על מנת בשר ועוד שתי מנות צמחוניות. את כל המנות שלהם נוהגים האנגלים לתבל במזיגת "רוטב בשר חום", רוטב מסורתי המבוסס על ציר בקר צלוי. האנגלים ידועים בחיבתם למתוק, ומעבר לתה המסורתי הנלגם בשעות אחר הצהריים ומלווה במיני עוגות ועוגיות, הם נוהגים גם לסיים כל ארוחה עם משהו מתוק, כגון פודינג או קינוח על בסיס פירות. ביום ראשון, יום המנוחה המסורתי במדינה, נוהגים האנגלים להכין צלי עגל חגיגי, אותו הם מגישים בארוחת הצהריים או הערב.
 
מתכון לביצה סקוטית מסורתית

ביצה סקוטית היא מנה אנגלית טיפוסית ופשוטה מאוד להכנה, כאשר את הרכיבים ניתן למצוא בכל מטבח. זוהי מנה קטנה ומזינה, המתאימה להגשה כמנה ראשונה או כתוספת לצד לחם חם.

רכיבים לביצה סקוטית:
קמח לבן - ¼ כוס
פירורי לחם - ½ כוס
שמן - ½ כוס (לטיגון)
 
מתכון ללביבות ירק ונתחי הודו

הלביבות האנגליות, המכונות "לבעבע ולחרוק" ((Bubble and Squeak, מלשון הצליל הנוצר בעת טיגונן, יראו לכם עד כמה המטבח האנגלי יכול להסב לכם עונג בקלות. באופן מסורתי הלביבות האלו הוכנו משאריות שנותרו מארוחת הצלי המסורתית של יום ראשון, אך אתם מוזמנים להכין אותן ממוצרים טריים והן מתאימות כמנה ראשונה לכל ארוחה בשרית.

recipe מקור תמונה: LittleRedKitchen
רכיבים לנתחי הודו ולביבות ירק:
גזר לבן בינוני - 2 (מגורד)
כרוב ניצנים - חופן (קצוץ)
רוזמרין - 1 (גבעול חתוך)
שן שום - 1 (כתושה)
חזה הודו - 200 גר' (צלוי)
רוטב ברביקיו - 4 כפיות
שמן קוקוס - 2 כפיות
 
מתכון לפאי רועים אנגלי

פאי הרועים היא אחת המנות הוותיקות והמפורסמות ביותר שהגיעו מהמטבח האנגלי. השילוב המנצח בין מחית תפוחי אדמה למילוי הבשר הוא ה"סוד" של המנה הזאת, שעושה אותה כה אהובה על כל מי שטועם אותה.

recipe מקור תמונה: Foodista
רכיבים למחית תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה גדולים - ½1 קג' (קלופים וחתוכים לפרוסות דקות בעובי ½2 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
מלח גס - 1 כף (או מלח ים)
רכיבים למילוי בשר :
שמן זית - 3 כפות (או שמן קנולה)
בצלים בינוניים - 2 (קלופים וקצוצים)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
גזרים - 2 (קלופים וקצוצים)
שיני שום - 2 (קלופות ומרוסקות )
קמח לבן - 2 כפות
רסק עגבניות - 2 כפות
קטשופ - 2 כפות
מלח גס - ½ כפית (או מלח ים)
פלפל שחור - ¼ כפית
ציר בקר - ½ כוס (או ציר צמחי)
אפונה - ½ כוס (לא חובה)
גרעיני תירס - ½ כוס
פפריקה - ½ כפית
מתכון לבשר כליות טלה מבושלות ברוטב מתובל

בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין מנה אנגלית קלאסית ופיקנטית בקלות. היא מתאימה לאכילה על לחם קלוי, כארוחה זריזה ומשביעה, או כמנה עיקרית בארוחת הצהריים לצד אורז ותפוח אדמה.

recipe מקור תמונה: Beck
רכיבים לכליות טלה מבושלות:
כליות כבש - 4 או 8 כליות טלה (ניתן להמיר ב-8 נתחים של בשר אנטריקוט)
שמן - 2 כפות
בצל - 1 כף (קצוץ)
מלח - ¼ כף
רוטב צ'אטני - 1 כף (או 1 כף רכז רימונים)
מיץ לימון - 2 כפות
חרדל - ¼ כף
ציר בקר - 125 מ''ל (ניתן להמיר ב-½ כפית אבקת מרק עוף מהולה ב-¾ כוס מים)
פירורי לחם - ¼ כוס
מתכון לפודינג אנגלי

הקינוח האנגלי המפואר והמהודר הזה, המבוסס על מיצי פירות יער מרוכזים, יצנן וירענן לכם במתיקות ימים חמים ויבשים וימתיק לכם גם לילות חורף קרירים. הוא לא דורש אפייה, ולכן קל ופשוט להכנה.

recipe מקור תמונה: Sally
רכיבים לפודינג אנגלי:
גרגירי פטל - 300 גר' (קפואים)
אוכמניות - 225 גר' (קפואות)
דומדמניות - 100 גר' (קפואות)
תותים - 400 גר' (ללא העוקץ, חתוכים לרבעים)
חלה מתוקה - 10 פרוסות (פרוסה לעובי של 1 ס''מ)
מים - 3 כפות
סוכר - ¾ כוס
שמנת מתוקה - להגשה (מוקצפת)
מתכון לפודינג לחם וחמאה

זהו הקינוח הקלאסי והמנחם ביותר שהמטבח האנגלי יכול להציע לכם, וכאשר הוא מוגש חם וטרי, בתוספת כדור גלידה בצד, מדובר במעדן.

recipe מקור תמונה: DuncanHarris
רכיבים לפודינג לחם:
חמאה - 60 גר' (במליחות עדינה)
לחם - 10 פרוסות
צימוקים - 60 גר'
קליפת לימון - מ-½ לימון (מגוררת)
שמנת מתוקה - ¾1 כוסות
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: