maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפאי רועים אנגלי

פאי הרועים היא אחת המנות הוותיקות והמפורסמות ביותר שהגיעו מהמטבח האנגלי. השילוב המנצח בין מחית תפוחי אדמה למילוי הבשר הוא ה"סוד" של המנה הזאת, שעושה אותה כה אהובה על כל מי שטועם אותה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפאי רועים אנגלי מקור תמונה: Foodista
רכיבים למחית תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה גדולים - ½1 קג' (קלופים וחתוכים לפרוסות דקות בעובי ½2 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
מלח גס - 1 כף (או מלח ים)
רכיבים למילוי בשר :
שמן זית - 3 כפות (או שמן קנולה)
בצלים בינוניים - 2 (קלופים וקצוצים)
בשר טחון - 1 קג'
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
גזרים - 2 (קלופים וקצוצים)
שיני שום - 2 (קלופות ומרוסקות )
קמח לבן - 2 כפות
רסק עגבניות - 2 כפות
קטשופ - 2 כפות
מלח גס - ½ כפית (או מלח ים)
פלפל שחור - ¼ כפית
ציר בקר - ½ כוס (או ציר צמחי)
אפונה - ½ כוס (לא חובה)
גרעיני תירס - ½ כוס
פפריקה - ½ כפית
אופן הכנת המחית תפוחי אדמה:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות. שמנו תבנית אפייה בגודל 20 X 20 ס"מ, או לחילופין סיר בישול באותו הגודל.
  2. הניחו את תפוחי האדמה בתוך סיר גדול, כסו במים עד 2-5 ס"מ מעל גובהם והביאו לרתיחה.
  3. סגרו את הסיר, הורידו את הטמפרטורה וחממו על להבה נמוכה עד שתפוחי האדמה יתרככו לחלוטין.
  4. סננו את תפוחי האדמה ולאחר מכן החזירו אותם לסיר. רסקו אותם עם מזלג וערבבו היטב עם 2 כפות שמן זית.
אופן הכנת המילוי בשר :
  1. זלפו 3 כפות שמן למחבת גדולה וחממו אותה על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו למחבת את הבצלים, הסלרי והגזר וטגנו קלות עד שהבצלים מתרככים והופכים לשקופים למחצה, כ-5-7 דקות. הוסיפו את השום וטגנו קלות דקה נוספת.
  2. הוסיפו את הבשר הטחון למחבת וטגנו עד להשחמתו.
  3. פזרו מעל התערובת במחבת קמח באופן שווה, ובשלו עד שהבשר יהיה על סף בישול מוחלט.
  4. הוסיפו למחבת את רסק העגבניות, הקטשופ, המלח והפלפל. מזגו פנימה את הציר, יחד עם האפונים וגרעיני התירס (אם החלטתם להשתמש בהם). המשיכו לבשל עד שמרבית הנוזלים יתאדו. טעמו את התערובת והוסיפו תבלינים במידת הצורך.
  5. העבירו את תערובת הבשר לתוך תבנית האפייה. כסו אותה עם מחית תפוחי האדמה ופזרו אותה בעזרת מרית לקבלת שכבה אחידה.
  6. פזרו פפריקה מעל מחית תפוחי האדמה והכניסו לתנור למשך 25-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה ישחימו. הוציאו מהתנור והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: