maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבראוניז שוקולד וגבינה

 אין דבר משמח יותר בסיומו של יום עבודה ארוך מאשר רגע המנוחה על הספה בסלון, לצד צלחת שעליה בראוניז שוקולד ביתיים וטעימים. עבור רוב האנשים מדובר במחשבה נפלאה ומבורכת אך מימושה מצריך לא מעט מאמץ, אז מה הייתם אומרים אם הייתי מספרת לכם שקיים מתכון טעים יותר מהבראוניז המסורתיים, שהוא גם פשוט מאוד להכנה? הסוד טמון בשדרוג עוגת הבראוניז המוכרת באמצעות הוספת שכבה נוספת ו-30 דקות אפייה, אשר בסופן יחכו לכם בראוניז שוקולד וגבינה נימוחים ורכים שיגרמו גם ליום הקשה ביותר להפוך למתוק ברגע!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבראוניז שוקולד וגבינה
רכיבים לבראוניז שוקולד-גבינה:
חמאה - לשימון התבנית (מומסת)
חמאה - 150 גר' (חתוכה לקוביות)
שוקולד מריר - 300 גר' (מגורד)
סוכר - 200 גר'
קמח - 220 גר'
שמנת חמוצה - 220 גר'
תבנית אפייה מרובעת - בגודל 20 ס"מ
גבינת שמנת - 220 גר'
אופן הכנת הבראוניז שוקולד-גבינה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית עם חמאה מומסת ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה, כך ששניים מהקצוות שלה יבצבצו משני הצדדים לצורך שליפה קלה יותר של העוגה בסיום האפייה.
  2. מערבבים בסיר בין החמאה לשוקולד המריר. מבשלים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה. מורידים את הסיר מהתנור ומאפשרים לו להתקרר במשך 5 דקות.
  3. הכנת תערובת השוקולד: מקציפים שתי ביצים בקערה קטנה ומוסיפים להן 100 גרם סוכר (כמחצית מכמות הסוכר הכוללת). מוסיפים לקערה את השוקולד המריר המומס תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואת השמנת החמוצה ומערבבים שוב. preperation
  4. הכנת תערובת הגבינה: בקערה נפרדת, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר שנותר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצה השלישית ומקציפים פעם נוספת.
  5. מוסיפים לתבנית האפייה שהכנתם מראש כף מכל תערובת לסירוגין, ובאמצעות קיסם מערבבים את התערובת ליצירת אפקט דמוי שיש. preperation
  6. אופים את התערובת בתנור במשך כ-30 דקות, ניתן לבדוק האם העוגה מוכנה באמצעות קיסם נקי.
  7. כשהיא מוכנה, מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר כשעה, חותכים לריבועים ומגישים. preperation
מקור: ציפי ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: