header

מתכון למאפה קישואים וגזר בעיצוב פרחוני

ברגע שאני מניחה את המאפה הצבעוני הזה על שולחן האוכל, כל העיניים נישאות לכיווני והאורחים שואלים בסקרנות: "האם זה אכיל?". זה אכן אכיל, עד כדי כך שאני כבר מכינה 2 מאפים מראש, בתקווה שיישאר מעט גם בשבילי. המתכון שלפניכם ללא ספק יגרור תגובות דומות גם מהאורחים שלכם, נסו ותראו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה קישואים וגזר בעיצוב פרחוני
רכיבים לבסיס:
בצק עלים - 1 יחידה (מרודד)
זרעי פשתן - מעט (אפשר גם זרעים מכל סוג אחר; חמנייה, צ'יה וכדומה)
רכיבים למילוי:
אגוז מוסקט - קורט (טחון)
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגוררת)
גבינת מוצרלה - 130 גר' (חתוכה לקוביות)
מלח - לפי הטעם
אורגנו - 1 כף (טרי)
רכיבים לפרחי ירקות:
גזרים - 4 (בצבעים שונים)
שמן זית - 2 כפות (כתית)
אופן הכנת הבסיס:
  1. חממו מראש תנור אפייה ל-180 מעלות.
  2. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה עגולה, לאחר מכן הניחו את בצק העלים בתוך התבנית, פזרו מעליו מעט זרעי פשתן (כדי שלא יתפח) ואפו בתנור למשך 15-20 דקות.
  3. הסירו את הזרעים והניחו לבצק להתקרר. preperation
אופן הכנת המילוי:
  1. ערבבו ביצים, אגוז מוסקט, גבינת ריקוטה ופרמז'ן בקערה.
  2. לאחר מכן, הוסיפו לקערה קוביות של גבינת מוצרלה, מעט מלח (לפי הטעם) ואורגנו.
  3. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
אופן הכנת הפרחי ירקות:
  1. חתכו את הקישואים והגזרים לרצועות לאורכם. הניחו את כל החתיכות בקערה וחממו במיקרוגל במשך דקה אחת, כך שהמרקם של הירקות יהיה רך וגמיש למדי.
  2. פזרו את המילוי שהכנתם על בסיס המאפה באופן שווה.
  3. גלגלו מהירקות צורה של ורד ומקמו בתוך המאפה. מומלץ שהצורה תהיה כמה שיותר הדוקה.
  4. חזרו על התהליך ומלאו את המאפה במגוון של ורדים צבעוניים בצורת ספירלה.
  5. הגבירו את החום של התנור ל-190 מעלות.
  6. הברישו את הוורדים במעט שמן זית ואפו למשך 50 דקות.
טיפ השף:
התחילו למקם את הוורדים ממרכז התבנית והתקדמו כלפי חוץ.
מקור: ענת ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.