maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למאפה קישואים וגזר

ברגע שהמאפה הצבעוני הזה מונח על שולחן האוכל, כל העיניים נישאות לכיווני והאורחים שואלים בסקרנות: "האם זה אכיל?" זה אכן אכיל, עד כדי כך שאני כבר מכינה 2 מאפים מראש, בתקווה שיישאר מעט גם בשבילי. המתכון שלפניכם ללא ספק יגרור תגובות דומות גם מהאורחים שלכם, נסו ותראו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה קישואים וגזר
רכיבים לבסיס:
בצק עלים - 1 יחידה (מרודד)
רכיבים למילוי:
גבינת מוצרלה - 130 גר' (חתוכה לקוביות)
אורגנו - 1 כף (טרי)
שמן זית - 2 כפות (כתית)
מלח - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קורט (טחון)
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגוררת)
רכיבים לפרחי ירקות:
גזרים - 4 (בצבעים שונים)
זרעי פשתן - מעט (אפשר מכל סוג. חמנייה, צ'יה וכדומה)
אופן הכנת הבסיס:
  1. חממו מראש תנור אפייה ל-180°.
  2. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה עגולה, לאחר מכן הניחו את בצק העלים בתוך התבנית, פזרו מעליו מעט זרעים (כדי שלא יתפח) ואפו בתנור במשך 15-20 דקות.
  3. הסירו את הזרעים והניחו לבצק להתקרר. preperation
אופן הכנת המילוי:
  1. ערבבו ביצים, אגוז מוסקט, גבינת ריקוטה ופרמז'ן בקערה.
  2. לאחר מכן, הוסיפו לקערה קוביות של גבינת מוצרלה, מעט מלח (לפי הטעם) ואורגנו.
  3. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
אופן הכנת הפרחי ירקות:
  1. חתכו את הקישואים והגזרים לרצועות לאורכם. הניחו את כל החתיכות בקערה וחממו במיקרוגל במשך דקה אחת, כך שהמרקם של הירקות יהיה רך וגמיש למדי.
  2. פזרו את המילוי שהכנתם על בסיס המאפה באופן שווה.
  3. גלגלו מהירקות צורה של ורד ומקמו בתוך המאפה. מומלץ שהצורה תהיה כמה שיותר הדוקה.
  4. חזרו על התהליך ומלאו את המאפה במגוון של וורדים צבעוניים בצורת ספירלה.
  5. הגבירו את חום התנור ל-190°.
  6. הברישו את הוורדים במעט שמן זית ואפו במשך 50 דקות.
טיפ השף:
התחילו למקם את הוורדים ממרכז התבנית והתקדמו כלפי חוץ.
מקור: ענת ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר