maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לצ'יפס בטטה אפוי

לא רק שמדובר בגרסה אפויה ומנצחת לאחד המאכלים המטוגנים האהובים ביותר, הצ'יפס, אלא שהמנה הזו עשויה כולה מבטטה נימוחה ומתקתקה ומצופה בתיבול עשיר ומקורי אשר ילהיב את בלוטות הטעם שלכם.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לצ'יפס בטטה אפוי
רכיבים לצ'יפס בטטה:
בטטה - 1 (קלופה)
שמן זית - 1 כף
אבקת קארי - ½ כפית
כמון - ¼ כפית (טחון)
כורכום - ¼ כפית (טחון)
צ'ילי יבש - ¼ כפית (טחון)
מלח - ½ כפית
אופן הכנת הצ'יפס בטטה:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  2. חתכו את הבטטה לפרוסות ומהן חתכו רצועות דקות וארוכות.
  3. הניחו את מקלות הבטטה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה וזלפו מעל את שמן הזית.
  4. בקערה בינונית, הקציפו את חלבון הביצה עד שייווצר קצף יציב ואוורירי. הוסיפו את אבקת הקארי, הכמון, הכורכום והצ'ילי והקציפו שוב. צקו את תערובת הביצה על מקלות הבטטה וערבבו אותם בעדינות.
  5. הכניסו את התבנית לתנור ואפו למשך כ-40 דקות, עד שמקלות הבטטה ישחימו ויהיו פריכים.
  6. הגישו עם המטבל האהוב עליכם.
מקור: שירלי ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: