maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחצילים אפויים בציפוי שקדים

בניגוד למגוון המתכונים להכנת תבשילי חצילים כמנות עיקריות מקוריות, מנות צדדיות ומתאבנים המבוססים על חצילים מציבים בפנינו אתגר גדול עוד יותר בשאלה כיצד ניתן לשלב במנה טעמים חדשים ומפתיעים. עם ציפוי השקדים והמרינדה הפשוטה הבאה, אין ספק שתשיגו את המטרה!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לחצילים אפויים בציפוי שקדים מקור תמונה: jessicainthekitchen
רכיבים למתאבן חצילים:
חצילים - 2 (פרוסים)
שקדים - 1 כוס (גרוסים)
מלח - ½2 כפיות
פלפל שחור - ½1 כפיות
שום - 2 כפיות (כתוש)
שמן זית - 4 כפות
רסק עגבניות - 10 כפות
מים - ½ כוס
אורגנו - 2 כפיות
בזיליקום - 1 כפית (קצוץ)
אופן הכנת המתאבן חצילים:
  1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. על נייר אפייה משומן היטב, הניחו את פרוסות החציל, פזרו עליהן באופן שווה 1 כפית מלח ואפו בתבנית אפייה במשך 10 דקות. preperation
  3. בינתיים, בקערה נפרדת, ערבבו את השקדים יחד עם 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל ושום.
  4. עם תום האפייה, הברישו מעט שמן זית על פרוסות החציל ופזרו את תערובת השקדים על שני צדיהן של הפרוסות.
  5. החזירו לתנור ואפו במשך 15-30 דקות מכל צד עד להשחמת תערובת השקדים.
  6. לצורך הכנת המרינדה, חממו 2 כפות שמן זית בסיר ובשלו את רסק העגבניות, תוך שאתם מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים על אש בינונית-גבוהה.
  7. כשהתבשיל מגיע לרתיחה, הוסיפו מעט מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו למשך כדקה נוספת.
  8. כעת, הוסיפו את האורגנו והבזיליקום הקצוץ ובשלו למשך כ-5 דקות עד שהמרינדה תתעבה.
  9. עם תום אפיית החצילים תוכלו להוסיף את המרינדה כמטבל נהדר בצד!
מקור: גבריאל.ה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: