maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות כוסמת טבעוניות ללא גלוטן

קציצות הכוסמת הללו מזכירות מעט את כדורי הפלאפל, אך אלו טעימות ובריאות יותר מכיוון שהן אפויות ומכילות רכיבים שונים ובריאים יותר. הרכות של הקציצות והטעם שגובל בשלמות, יכולים ללא ספק להיות הבחירה המושלמת של ילדיכם ושלכם לקראת ארוחת הצהריים הקרובה. אז אל תתחבטו, אל המטבח תיכנסו וטגנו את מנת הקציצות שתשמח את כל בני הבית.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות כוסמת טבעוניות ללא גלוטן מקור תמונה: blog.fablunch
רכיבים לקציצות:
תפוחי אדמה - 2-3 (בינוניים, קלופים)
כוסמת - 1 כוס
מים - 3 כוסות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פפריקה - ¼ כפית
כוסברה - ¼ כפית (מיובשת)
פטרוזיליה - ¼ כפית (מיובשת)
אבקת שום - מעט
אופן הכנת הקציצות:
  1. שטפו את הכוסמת מתחת למים זורמים למשך 1-2 דקות וסננו את הנוזלים. כעת העבירו את הכוסמת אל סיר בינוני, צקו 3 כוסות מים, פזרו מעט מלח והביאו לרתיחה.
  2. כאשר המים רותחים, הנמיכו את הלהבה לנמוכה ביותר ובשלו מכוסה למשך כ-15 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
  3. בינתיים, גרדו את תפוחי האדמה במגרדת (פומפייה) אל תוך קערה, העבירו למסננת וסחטו את הנוזלים שניגרים מתפוחי האדמה.
  4. כעת, שהכוסמת מבושלת ותפוחי האדמה עם הרבה פחות נוזלים, עליכם להעביר אותם לקערה גדולה ולהוסיף פלפל שחור, פפריקה, פטרוזיליה, כוסברה ואבקת שום. ערבבו יחדיו לעיסה, צרו כ-35 כדורים שווים והניחו על מגש.
  5. לאחר שסיימתם להכין את כל הכדורים, חממו מחבת גדולה מעל להבה בינונית, צקו את שמן הענבים וחכו שיתחמם. הכניסו את כל קציצות הכוסמת אל תוך המחבת בשכבה אחת וכסו למשך כ-5 דקות עד שהן ישחימו. טגנו כל צד במשך כ-5 דקות כאשר המחבת מכוסה, ולבסוף הגישו לצד רוטב פסטה או אכלו את הקציצות כפי שהן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר