header

מתכון לפטריות פורטבלו ממולאות בגבינות ותרד

אחד משילובי הטעמים המוצלחים ביותר הוא ארטישוק ותרד, ואם אתם מחפשים דרך מצוינת לשלב את שניהם במנה אחת אז המתכון הבא הוא בשבילכם. המנה הבאה משמשת כחטיף מושלם שקל מאוד להכין, ולא תצליחו להפסיק לאכול ממנה רק אחרי ביס אחד בלבד. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לפטריות ממולאות:
פטריות פורטבלו קטנות - 12 (בערך בקוטר 6 ס"מ)
שמן זית - 1 כף
חמאה - 2 כפות
לבבות ארטישוק - 1 כוס (קצוצים)
בצל ירוק - 3 (גבעולים קצוצים)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת שמנת - 110 גר'
גבינת מוצרלה - 1 כוס (מגוררת)
גבינת פרמזן - ½ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הפטריות ממולאות:
  1. הסירו את גזעי הפטריות בעזרת סכין ואת החלק הפנימי שלהן באמצעות כף. הברישו את החלל הפנימי של הפטריות בשמן זית ופזרו בתוכן מעט מלח ופלפל, לפי הטעם.
  2. בסיר בינוני, המיסו את החמאה על אש בעוצמה בינונית. הוסיפו את לבבות הארטישוק והשום הכתוש, וטגנו במשך 2 דקות, עד שהשום יתחיל להעלות ריח.
  3. הוסיפו לסיר את הבצל הירוק וערבבו וטגנו במשך 2 דקות נוספות, עד שיתרכך.
  4. הוסיפו את התרד לסיר וערבבו מדי פעם כדי להביא את העלים שלא טוגנו לתחתית הסיר. טגנו במשך מספר דקות עד שכל עלי התרד יצטמקו.
  5. הוסיפו לסיר את גבינת השמנת והמוצרלה, ערבבו וטגנו עד שימסו.
  6. בעזרת כף מלאו כל פטריה בתערובת שהכנתם.
  7. פזרו מעל לכל פטריה גבינת פרמזן.
  8. צלו את הפטריות על מחבת גריל במשך 15 דקות, עד שיתרככו וגבינת הפרמזן תימס והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.