header

מתכון למרק ערמונים וכרובית

הטעמים של ערמונים חמים שיצאו מהתנור ושל מרקים חלביים עשירים הם פינוק נהדר שרבים נהנים מהם בחורף, אז למה לא לשלב בין שתי החוויות האלו במתכון נפלא אחד? כדי להקל על הכנתו אפשר להשתמש בערמונים מקולפים ומוכנים מראש, מה שאומר שגם בשלנים עצלנים יכולים להגיש מנה מיוחדת ומפתיעה במהירות ובלי לשבור את הראש. נסו להכין אותו בעצמכם ואולי תגלו את האהבה החדשה של החורף שלכם...

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק ערמונים וכרובית מקור תמונה: jonoandjules.com
רכיבים למתכון למרק ערמונים וכרובית:
שמן זית - ½ כף
בצל - 1 (גדול, קצוץ דק)
ראש כרובית - 1, ללא העלים והגזע (גדול, מפורק)
חלב - 250 מ"ל
ציר ירקות - 850 מ"ל (מתכון לציר ירקות, או ערבבו ½3 כפיות אבקת מרק ב-850 מ"ל מים)
שמנת מתוקה - 150 מ"ל
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - 25 גרם (מגוררת, לקישוט)
אופן הכנת המתכון למרק ערמונים וכרובית:
  1. חממו את השמן בסיר על אש בינונית, הוסיפו את הבצל ובשלו תוך כדי ערבוב למשך כ-8 דקות עד שהוא מתרכך. אם יש צורך, החלישו את עוצמת האש.
  2. הוסיפו לסיר את תפרחת הכרובית המפורקת, החלב וציר הירקות. ערבבו, הגבירו את האש במידת הצורך ובשלו על סף רתיחה למשך 10-12 דקות, עד שהכרובית רכה.
  3. הוסיפו לתערובת את השמנת, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והביאו את תוכן הסיר לרתיחה.
  4. כבו את האש לאחר שהמרק רתח, הוסיפו את ערמונים וטחנו את כל רכיבי המרק בעזרת בלנדר מוט או כלי דומה.
  5. המתינו שהמרק קצת יתקרר, טעמו והוסיפו מלח או פלפל לפי הצורך. העבירו לכלי הגשה, קשטו במעט גבינה ובתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: