header

מתכון למרק עוף עם תבלינים וקוסקוס

מבחינתי למרק עוף יש טעם של בית, ולכן אני תמיד שמחה לטעום אותו – בעיקר בימי החורף הקרירים, אבל גם בשאר עונות השנה. אם גם אתם נהנים לשתות מרק עוף בכל הזדמנות שנקרית בפניכם, נסו את הגרסה הנהדרת הזאת שלו, שמשלבת בין עוף, ירקות, תבלינים נהדרים וקוסקוס.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק עוף עם תבלינים וקוסקוס מקור תמונה: ambitiouskitchen
רכיבים למתכון למרק עוף עם תבלינים וקוסקוס:
שמן זית - 1 כף (אפשר להחליף בשמן אבוקדו)
שיני שום - 6 (כתושות)
בצל צהוב - 1 (חתוך לקוביות)
גזרים - 2 (גדולים ופרוסים לפרוסות דקות)
גבעולי סלרי - 2 (קצוצים גס)
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי ומגורר)
שורש כורכום - 1 כף (מגורר, אפשר להחליף ב-1 כפית של כורכום טחון)
חזה עוף או ירכי עוף - 450 גרם (ללא עור ועצמות)
רוזמרין - 1 כפית (טרי וקצוץ)
טימין - 1 כפית (טרי וקצוץ, ללא גבעולים)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
אפונה קפואה - ⅔ כוס (לא חובה)
אופן הכנת המתכון למרק עוף עם תבלינים וקוסקוס:
  1. חממו סיר גדול על אש גבוהה והוסיפו שמן זית.
  2. כשהשמן חם, הוסיפו את השום, הבצלים, הגזרים והסלרי. בשלו לכמה דקות עד שהבצל הופך לשקוף.
  3. הוסיפו לסיר את הג'ינג'ר והכורכום, וטגנו אותם למשך 30 שניות כדי לתת להם להתבשל מעט.
  4. הוסיפו את ציר העוף, העוף והתבלינים, והביאו את המרק לרתיחה.
  5. הוסיפו לסיר את פתיתי הקוסקוס, וערבבו את התערובת כך שהם יגיעו לתחתיתה, זאת על מנת לוודא שהציר מכסה את כל העוף.
  6. הנמיכו את האש לעוצמה בינונית-נמוכה, והביאו את הסיר לרתיחה בעודו לא מכוסה, למשך 25-30 דקות או עד שהעוף מבושל לחלוטין.
  7. ברגע שהעוף מוכן, העבירו אותו מהסיר לקרש חיתוך בעזרת כף מחוררת. קרעו את העוף בעזרת שני מזלגות, והחזירו את החתיכות לסיר.
  8. הוסיפו לסיר את האפונה, ואם לדעתכם אין במרק מספיק ציר – הוסיפו כוס נוספת של המרכיב.
  9. טעמו את המרק ותבלו אותו בהתאם לצורך. הגישו לשולחן, ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: