maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק עוף תאילנדי עם בוטנים

המרקים המסורתיים שגדלנו עליהם לא הכילו תוספות מיוחדות, אך עם המתכון הבא תוכלו לצאת מהמסגרת ולגלות טעמים חדשים ומיוחדים. מרק העוף שתכינו המתבסס על מתכונים מתאילנד מכיל כמה רכיבים שיפתיעו אתכם, ולמרות שאתם עלולים לחשוב שהם לא מתאימים למרק, תגלו שהודות להם המנה האהובה רק משתדרגת!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק עוף תאילנדי עם בוטנים מקור תמונה: thedisasterchef
רכיבים למרק עוף תאילנדי:
שמן בוטנים - 2 כפות
חזה עוף - 460 גר'
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי, מגורד)
שן שום - 1 (כתושה)
בטטה - 1 (קצוצה ומקולפת)
פלפלים אדומים - 2 (פרוסים דק)
פטריות - 330 גר' (פרוסות)
ממרח קארי - ¼ כוס (אדום)
פפריקה - 2 כפיות
חלב קוקוס - 400 גר' (1 קופסת שימורים)
ציר עוף - 4 כוסות (או 4 כוסות מים עם 4 כפיות אבקת מרק עוף)
רוטב סויה - ¼ כוס (דל נתרן)
חמאת בוטנים - ½ כוס (קרמית - לאחר ערבוב)
מיץ לימון - מ-1 לימון
סוכר חום - 2 כפות
אטריות ראמן - 4 חבילות (או כל פסטה אהובה - 450 גר')
בוטנים - חופן (קצוצים - להגשה)
כוסברה - חופן (קצוצה - להגשה)
אופן הכנת המרק עוף תאילנדי:
  1. חממו סיר גדול על חום בינוני-גבוה.
  2. הוסיפו לסיר כף אחת של שמן בוטנים וטגנו חזה העוף מכל הכיוונים עד להשחמה, כ-10 דקות.
  3. הוציאו את העוף בעדינות מהסיר על צלחת והניחו אותו בצד.
  4. הוסיפו לסיר את הכף הנוספת של שמן הבוטנים, ולאחריה הכניסו את הבטטה והפלפל אדום. ערבבו היטב, כסו ובשלו כ-8-10 דקות או עד שהבטטה תתרכך.
  5. הוסיפו את הפטריות ובשלו במשך 5 דקות נוספות, לאחר מכן הוסיפו לסיר קארי ופפריקה מתוקה. ערבבו היטב עד שהקארי יצפה את כל הירקות.
  6. בינתיים, הרתיחו כוס אחת של ציר עוף וערבבו עם חמאת הבוטנים למרקם חלק וקרמי.
  7. החזירו את העוף חזרה לסיר יחד עם חלב קוקוס, רוטב סויה, מיץ לימון, סוכר חום ומרק העוף הנותר וערבבו עד שחמאת הבוטנים תשתלב במלואה במרק.
  8. הביאו את תכולת הסיר לרתיחה, הוסיפו, את אטריות הראמן ובשלו 3-4 דקות (אם החלטתם לבשל אטריות רגילות, זמן הבישול יהיה ארוך יותר, כ-8 דקות לפחות).
  9. כאשר האטריות מבושלות המרק מוכן להגשה. צקו לקערה אישית וקשטו עם בוטנים גרוסים וכוסברה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: