maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף צלוי עם ירקות, חרדל ומייפל

המתכון שלפניכם מעולה לחורף הקריר, כשאין לנו כוח לבשל מטעמים בכמה סירים אך אנו רוצים להתפנק עם מנה חמה מהירה וטעימה בכלי אחד. עוף צלוי עם ירקות חורפיים ימלא את כל משאלותיכם: ארוחה חמה, טעימה ומהירה בכלי אחד בלבד שתחמם לכם את העונה הקרירה בשנה.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוף צלוי עם ירקות, חרדל ומייפל מקור תמונה: mynourishedhome
רכיבים לעוף וירקות:
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סירופ מייפל - ⅓ כוס
חרדל דיז'ון - ⅓ כוס
דלורית - 900 גר' ( או דלעת לא מבושלת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ)
כרוב ניצנים - 3 כוסות (חצויים)
שמן זית - 3 כפות
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת העוף וירקות:
  1. חממו תנור לחום של 220 מעלות ורפדו תבנית גדולה מעט עמוקה בנייר אפייה או רדיד אלומיניום.
  2. תבלו את ירכי העוף במלח ופלפל והניחו בצד.
  3. הכניסו סירופ מייפל וחרדל לתבנית, ערבבו היטב.
  4. טבלו את ירכי העוף וצפו אותם בתערובת החרדל-מייפל מכל הכיוונים והניחו בתבנית.
  5. הוסיפו את הדלורית לתבנית וערבבו היטב עם תערובת החרדל-מייפל ופזרו על התבנית.
  6. ערבבו את כרוב ניצנים עם שמן זית ומלח ופזרו בתבנית.
  7. הכניסו את התבנית לתנור ללא כיסוי וצלו 30-40 דקות עד להשחמה ובישול העוף.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: