maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק עוף תאילנדי חריף

עם מתכון מרק העוף התאילנדי, תוכלו להכין את המנה הכי פופולרית ואהובה על התיירים בתאילנד. המרק החריף יפתיע אתכם בטעמו המיוחד ויהפוך לאחד האהובים גם במטבח שלכם.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק עוף תאילנדי חריף
רכיבים למרק עוף:
שוקי עוף - 1 קג' (חתוכות)
פטריות שמפיניון - 340 גר' (חתוכות לרבעים)
חלב קוקוס - 2 פחיות
למון גראס - 3 (גבעולים)
שיני שום - 4 (קצוצות)
ג'ינג'ר - 1 (שורש טרי, קצוץ)
שמן - 1 כף
משחת קארי - 2 כפיות (אדומה)
מיץ ליים - מ-1 ליים
בצל - 1 (סגול, פרוס)
כוסברה - חופן קטן (קצוצה דק - לקישוט)
פלפל חריף - 1 (ירוק, פרוס - לקישוט)
ליים - 1 (חתוך לפלחים - לקישוט)
אופן הכנת המרק עוף:
  1. חממו את ציר העוף בסיר, הוסיפו אליו את הג'ינג'ר, הלמון גראס והשום והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך 30 דקות נוספות.
  2. סננו את הציר והניחו בצד.
  3. חממו את השמן בסיר מתאים למרק מעל אש בינונית. הוסיפו את העוף וערבבו. בשלו תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
  4. הכניסו את הפטריות לסיר והמשיכו לבשל ולערבב במשך 5 דקות.
  5. הוסיפו את משחת הקארי ומיץ הליים. ערבבו עד למראה אחיד.
  6. מיזגו את חלב הקוקוס ואת ציר העוף והוסיפו לבשל על אש נמוכה במשך 15-20 דקות נוספות.
  7. הסירו את שאריות השומן שצפות על פני המרק.
  8. הוסיפו את הבצל, המשיכו לערבב ולבשל במשך 5 דקות נוספות.
  9. הגישו עם כוסברה קצוצה, פלפל חריף פרוס ופלחי ליים.
מקור: עירית גרטנר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: