header

מתכון לריבת אגסים

הריבה הבאה מורכבת מאגסים וסוכר, ומתובלת בציפורן ווניל. רבים אוכלים אותה בארוחות כקינוח בזכות עצמו, והיא יכולה גם לשמש כריבה למריחה על פרוסת לחם יחד עם תה. כך תוכלו  להכין אותה וליהנות ממנה בעצמכם.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לריבת אגסים
רכיבים לריבת אגסים:
אגסים - 2 ק"ג (מוצקים, לא בשלים, נטולי זרעים ופרוסים. ניתן גם להסיר את הקליפה אם אתם מעוניינים בכך.)
מים - ½1 ליטרים
סוכר - ½1 ק"ג
אבקת וניל - ¼ כפית
אופן הכנת הריבת אגסים:
  1. הכניסו את חתיכות האגסים לסיר, הוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
  2. בשלו את האגסים על חום בינוני במשך כ-30 דקות. preperation
  3. בשלב הבא, סננו את המים מהאגסים המבושלים לתוך קערה. השאירו את האגסים במסננת למשך כ-15 דקות על מנת לוודא שהם מסוננים כמו שצריך.
  4. שפכו לסיר 400 מ"ל ממיץ האגסים שסיננתם, הוסיפו לסיר את הסוכר ובשלו את התערובת על חום נמוך במשך כ-10 דקות, עד שכל הסוכר נמס והמיץ נעשה סמיך יותר. preperation
  5. הוסיפו את פרוסות האגס לסיר עם תערובת המיץ והסוכר המבושלת, והביאו את התערובת לרתיחה. לאחר מכן, המשיכו לבשל בטמפרטורה נמוכה מאוד במשך כ-3 שעות.
  6. כבו את האש ואפשרו לסיר לעמוד על הכיריים למשך כ-3 שעות נוספות. preperation
  7. הוסיפו את אבקת הווניל והציפורן, ערבבו היטב ובשלו על חום נמוך במשך 30 דקות, עד שהאגסים מקבלים צבע אדמדם.
  8. כבו את האש ואפשרו לריבה לעמוד במשך הלילה על הכיריים.
  9. בבוקר הביאו שוב לרתיחה, ובשלו על טמפרטורה נמוכה במשך כ-30 דקות.
  10. הריבה שלכם מוכנה! אחסנו אותה בצנצנות אטומות במקרר או במקום חשוך וקריר. הגישו לאורחים בכלים קטנים. preperation
מקור: רותי ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: