maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים מעולים לאוכל מאודה

 
 
  אין כמו ארוחה טובה כדי לקחת הפסקה קצרה מהיום, ליהנות מאוכל טעים ולהחזיר לעצמנו את האנרגיות. לצערנו, פעמים רבות האוכל שאנו אוכלים הוא לא בריא במיוחד וחלק מתהליכי הכנתו, כמו טיגון למשל, מעלימים את הערכים התזונתיים מהמזון שלנו כליל, כפי שמצאו חוקרים במחקר שנערך בשנת 2014. כדי ליהנות מאוכל טעים וגם כזה שערכיו התזונתיים לא נפגמו, מומלץ לצרוך לעתים מזון מאודה שמשמר את רוב הוויטמינים, המינרלים והערכים התזונתיים של הרכיבים שנמצאים בו. 7 המתכונים הנפלאים הבאים למאכלים מאודים יעזרו לכם להכין ארוחות טעימות, מזינות ובריאות במיוחד שיגרמו לכם לוותר לעתים על אוכל מטוגן ואפוי.
 
מתכון לרולים ממולאים בירקות

קשה למצוא אדם שלא אוהב איזושהי גרסה לממולאים, והמתכון הנפלא הבא לרולים במילוי ירקות ודאי יתווסף למתכונים הללו. דפי האורז שמרכיבים את הרולים מתאימים למילוי עם כל רכיב, מירקות ועד לבשר, כך שתוכלו להכין גרסאות משלכם עם הרכיבים שאתם אוהבים.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: mollyjade
רכיבים לרולים הממולאים:
כרוב - 1 כוס (מגורד)
פטרוזיליה - 2 כפות (רשות)
מים קרירים - לטבילת דפי האורז (בקערה רחבה)
אופן הכנת הרולים הממולאים:
  1. חתכו את כל הירקות לרצועות דקות, הכניסו לקערה בינונית וערבבו. preperation מקור תמונה: alex lang
  2. מזגו מים אל סיר גדול והרתיחו אותם.
  3. טבלו כל דף אורז למשך 15 שניות בקערת המים לפני ההרכבה של הרולים (אל תניחו אותם אחד על השני לאחר הטבילה במים).
  4. הניחו כף או שתיים מתערובת הירקות על דפי האורז וגלגלו ליצירת רול סגור.
  5. שימו סיר אידוי מבמבוק או מסננת אידוי מעל הסיר הרותח, הניחו על כלי האידוי את הרולים, סגרו ואדו כ-10 דקות.
  6. צננו מעט והגישו לצד רוטב סויה.
מתכון לדג מאודה בנוסח תאילנדי

הכנת אוכל בשיטת האידוי נפוצה במיוחד באסיה, והמתכון המעולה הבא לדג בנוסח תאילנדי עם רוטב חמוץ-מתוק הוא דוגמה נהדרת לכך. האידוי במתכון הזה מאפשר לשמור על הלחות והעסיסיות של הדג, ומדגיש את טעמו יותר משיטות בישול אחרות.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: htomren
רכיבים לדגים :
דג לבן - 3 פרוסות (או סלמון, כ-500 גרם)
רוטב דגים - 2 כפות
סוכר חום - 1 כף
שום - ½ כף
עשב לימון - 2 (עלים קצוצים)
כוסברה - חופן (קצוץ דק)
פלפלים אדומים - 6 (קצוצים דק, ניתן להפחית בכמות לאלו שרגישים לחריפות)
רכיבים לרוטב:
שמן צימחי - 1 כפית
שום - 2 כפות
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים גס)
סוכר חום - 1 כף
אופן הכנת הדגים :
  1. הכינו סיר של מים רותחים, הניחו מעליו סיר במבוק או מסננת לאידוי ורפדו אותם בנייר אפייה.
  2. הניחו את חתיכות הדג בתוך כלי האידוי ופזרו מעליו רוטב דגים, סוכר חום, שום, עלי עשב לימון, כוסברה, פלפלים ושמן שומשום. כסו ואדו עד שהדג מתרכך. preperation מקור תמונה: Kay Steiger
אופן הכנת הרוטב:
  1. במחבת בינונית, חממו כפית של שמן צמחי והוסיפו לה את יתר רכיבי הרוטב. הניחו למחבת כדקה.
  2. הוציאו את הדג המאודה והניחו אותו על צלחות הגשה, מזגו מעליו את הרוטב והגישו חם.
מתכון מהיר למיקס ירקות מאודים ומתובלים

אין כמו ירקות טריים כדי למלא מאגרים של ויטמינים ומינרלים וכן כדי לזכות באנרגיה ממקור טבעי. אחת מהדרכים הטובות ביותר לקבל את המיטב מירקות היא לאדות אותם, כמו במתכון הפשוט הבא, וליהנות מתוספת טעימה עם טעמים נהדרים לצד מנה עיקרית.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Kun-chia Wu
רכיבים לירקות המאודים:
ברוקולי - ⅓ כוס
גזר גמדי - 2 (פרוס לעיגולים)
דלעת - ¼ כוס (פרוסה לחתיכות בעובי בינונידלעת, פרוסה לחתיכות בעובי בינוני)
קישואים - ¼ כוס (פרוסים לעיגולים)
פלפלים אדומים - 2 (מתוקים, פרוסים לרצועות)
מלח - מעט (לתיבול)
אבקת שום - מעט (לתיבול)
אופן הכנת הירקות המאודים:
  1. הכינו סיר של מים רותחים, והניחו מעליו סיר במבוק או מסננת לאידוי.
  2. הנמיכו את הלהבה לעוצמה נמוכה-בינונית והניחו את הירקות בתוך כלי האידוי. preperation מקור תמונה: J. Hendron
  3. פזרו מלח ואבקת שום על הירקות ואדו כ-15 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  4. העבירו את הירקות לכלי הגשה, צננו מעט והגישו.
מתכון לחזה עוף מאודה

חזה עוף הוא אחד מהמאכלים האהובים ביותר על רבים, וכעת תוכלו להכין גרסה מיוחדת ובריאה שלו. כמו עם הדג, גם הבשר במתכון הזה נשאר רך ועסיסי, והמיצים הטבעיים שבתוכו נשמרים כך שנוצר טעם חזק, טבעי ומיוחד בהשוואה לשיטות בישול אחרות.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לחזה עוף לימוני:
שיני שום - 2 (כתושות)
מיץ לימון - מ- 1 לימון
טימין - 2 גבעולים (טרי)
מלח - לפי הטעם
פתיתי צ'ילי אדום - ⅛ כפית (יבש, לא חובה)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת החזה עוף לימוני:
  1. הכינו סיר של מים רותחים, הניחו מעליו סיר במבוק או מסננת לאידוי ורפדו אותם בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית, ערבבו את כל הרכיבים מלבד חזה העוף. preperation מקור תמונה: Mike
  3. צפו את חזה העוף ברוטב שהכנתם ועסו אותו היטב.
  4. הניחו את חזה העוף מעל כלי האידוי, כסו ובשלו במשך 10-15 דקות או עד שחזה העוף מתרכך. הוציאו את חזה העוף מכלי האידוי והגישו חם.
מתכון ללחמניות באו אסייתיות

הטרנד של הבישול האסייתי נמצא איתנו כבר זמן רב, אך מדי פעם צץ מאכל שכובש בתים ומסעדות כאחד, כמו לחמניות הבאו. הלחמניות האווריריות האלו הפכו לפופולאריות מאוד במסעדות שונות וניתן להכין אותן בקלות גם בבית ולשים בתוכן כל מילוי אהוב.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 15
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: mmmsedap
רכיבים ללחמניות באו:
קמח רגיל - 525 גר' (בתוספת מעט קמח לזרייה)
סוכר דק - ½1 כף
שמרים טריים - 1 כפית
מים - ¼ כוס
שמן צמחי - 1 כף (בתוספת מעט שמן להברשה)
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - ½ כפית
אופן הכנת הלחמניות באו:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח, סוכר ומלח.
  2. בקערה קטנה, ערבבו שמרים עם כף מים והניחו בצד כמה דקות לתסיסה.
  3. העבירו את תערובת השמרים לקערה הגדולה עם תערובת הקמח, הוסיפו את יתר הרכיבים ולושו כ-10 דקות עד לקבלת בצק במרקם אחיד. preperation מקור תמונה: Naoko Takano
  4. כסו את הקערה במגבת והניחו לבצק לתפוח כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. בינתיים הכינו סיר של מים רותחים עם סיר במבוק או מסננת לאידוי מעליו, ורפדו אותם בנייר אפייה.
  6. לאחר שהבצק תופח, קחו ממנו חתיכות גדולות וצרו מהן צורת נקניק.
  7. חתכו מהבצק חתיכות בגודל 3 ס"מ, לושו כל אחת כ-2 דקות ורדדו לעובי של 3 מ"מ.
  8. הברישו את הלחמניות במעט שמן, הניחו בצד, כסו במגבת והניחו להן להכפיל את נפחן (כשעה).
  9. לאחר שהלחמניות תופחות, הניחו אותן בכלי האידוי, כסו ואדו במשך 8 דקות או עד שהן תופחות. הוציאו מכלי האידוי, צננו מעט, מלאו בבשר או ירקות והגישו חם.
מתכון לרצועות בשר ברוטב אסייתי

מתכון נפלא נוסף מהמטבח האסייתי, משלב טעמים מיוחדים עם בשר בקר נימוח. מומלץ לבחור בנתח שמתאים לסטייק כדי לקבל מנה טעימה ועשירה במיוחד.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Daniel Go
רכיבים לרצועות בשר:
נתח בשר - 500 גר' (מומלץ לבחור בנתח שמתאים לסטייק)
קורנפלור - 1 כפית
רוטב סויה - 2 כפיות
שמן - 1 כף
שרי לשתייה - 2 כפות
חומץ בן יין - 1 כפית
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים גס)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הרצועות בשר:
  1. חתכו את הסטייק לרצועות דקות והניחו אותן בקערה בינוניות.
  2. הניחו את יתר הרכיבים מעל לרצועות הבקר, ערבבו היטב לציפוי אחיד והניחו בצד לשעה לפחות. preperation מקור תמונה: Indiana Public Media
  3. הכינו סיר של מים רותחים עם סיר במבוק או מסננת לאידוי מעליו, ורפדו אותם בנייר אפייה.
  4. לאחר שעה או כשתרצו להכין את הבשר, הניחו את הרצועות בתוך כלי האידוי, כסו והניחו להן להתבשל עד מידת העשייה הרצויה. הגישו בתוך לחמניית באו או לצד כל תוספת אהובה אחרת.
מתכון לעוגת דבש קלה

זה נשמע מפתיע אך ניתן להכין גם קינוחים בשיטת האידוי, ואין דרך טובה יותר לסיים ארוחה מאשר עם עוגה טעימה. עוגת הדבש הנפלאה במתכון הבא תככב אצל כל אדם שחובב מתוקים ומחפש דרך מקורית להכין אותם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: TomNatt
רכיבים לעוגת דבש:
קמח - 150 גר'
אבקת סודה - 1 כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
חמאה - 50 גר' (מרוככת)
סוכר חום - 150 גר'
שמן צמחי - 70 מ''ל
דבש - 1 כף גדושה
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת העוגת דבש:
  1. בקערה בינונית, ערבבו קמח, אבקת פודינג, אבקת סודה ואבקת אפייה.
  2. בקערה נוספת ערבבו חמאה, סוכר חום ושמן תירס. הוסיפו את הביצים בהדרגה וערבבו לקבלת מרקם חלק.
  3. הוסיפו לקערה עם החמאה ויתר הרכיבים דבש ווניל וערבבו היטב.
  4. שלבו בהדרגה את החומרים היבשים עם החומרים הרטובים וערבבו לקבלת מרקם חלק.
  5. הכינו סיר של מים רותחים, הכניסו את הבלילה לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה והניחו מעל הסיר. preperation מקור תמונה: Jenn @ Frugal Upstate
  6. כסו את התבנית ואדו במשך 45 דקות או עד שהעוגה מוכנה. צננו והגישו לצד משקה חם.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: