maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים מעולים לאוכל מאודה

 
 
  אין כמו ארוחה טובה כדי לקחת הפסקה קצרה מהיום, ליהנות מאוכל טעים ולהחזיר לעצמנו את האנרגיות. לצערנו, פעמים רבות האוכל שאנו אוכלים הוא לא בריא במיוחד וחלק מתהליכי הכנתו, כמו טיגון למשל, מעלימים את הערכים התזונתיים מהמזון שלנו כליל, כפי שמצאו חוקרים במחקר שנערך בשנת 2014. כדי ליהנות מאוכל טעים וגם כזה שערכיו התזונתיים לא נפגמו, מומלץ לצרוך לעתים מזון מאודה שמשמר את רוב הוויטמינים, המינרלים והערכים התזונתיים של הרכיבים שנמצאים בו. 7 המתכונים הנפלאים הבאים למאכלים מאודים יעזרו לכם להכין ארוחות טעימות, מזינות ובריאות במיוחד שיגרמו לכם לוותר לעתים על אוכל מטוגן ואפוי.

1. רולים ממולאים בירקות

קשה למצוא אדם שלא אוהב איזושהי גרסה לממולאים, והמתכון הנפלא הבא לרולים במילוי ירקות ודאי יתווסף למתכונים הללו. דפי האורז שמרכיבים את הרולים מתאימים למילוי עם כל רכיב, מירקות ועד לבשר, כך שתוכלו להכין גרסאות משלכם עם הרכיבים שאתם אוהבים.
 
רכיבים:
  • 12 דפי אורז
  • 1 בטטה בינונית
  • 6 פטריות 
  • כוס של כרוב מגורד
  • ½ כוס שעועית ירוקה
  • 2 כפות פטרוזיליה – רשות 
  • קערה רחבה מלאה במים קרירים (לטבילת דפי האורז)
מתכונים לאוכל מאודה
 

אופן ההכנה:

1. חתכו את כל הירקות לרצועות דקות, הכניסו לקערה בינונית וערבבו.

2. מזגו מים אל סיר גדול והרתיחו אותם.

3. טבלו כל דף אורז למשך 15 שניות בקערת המים לפני ההרכבה של הרולים (אל תניחו אותם אחד על השני לאחר הטבילה במים).

4. הניחו כף או שתיים מתערובת הירקות על דפי האורז וגלגלו ליצירת רול סגור.

5.  שימו סיר אידוי מבמבוק או מסננת אידוי מעל הסיר הרותח, הניחו על כלי האידוי את הרולים, סגרו ואדו כ-10 דקות.

6. צננו מעט והגישו לצד רוטב סויה.

מתכונים לאוכל מאודה

2. דג מאודה בנוסח תאילנדי

הכנת אוכל בשיטת האידוי נפוצה במיוחד באסיה, והמתכון המעולה הבא לדג בנוסח תאילנדי עם רוטב חמוץ-מתוק הוא דוגמה נהדרת לכך. האידוי במתכון הזה מאפשר לשמור על הלחות והעסיסיות של הדג, ומדגיש את טעמו יותר משיטות בישול אחרות.
 
רכיבים:
לדגים:
  • 3 פרוסות של דג לבן או סלמון (כ-500 גרם)
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 כף סוכר חום
  • ½ כף שום  
  • 2 עלי עשב לימון קצוצים
  • חופן כוסברה קצוץ דק
  • 6 פלפלים אדומים קצוצים דק (ניתן להפחית בכמות לאלו שרגישים לחריפות)
  • שמן שומשום
לרוטב:
  • כפית של שמן צמחי
  • 2 כפות שום 
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים גס
  • 1 כף רוטב סויה 
  • 1 כף רוטב דגים 
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף מיץ לימון 
מתכונים לאוכל מאודה

אופן ההכנה:

1. הכינו סיר של מים רותחים, הניחו מעליו סיר במבוק או מסננת לאידוי ורפדו אותם בנייר אפייה.

2. הניחו את חתיכות הדג בתוך כלי האידוי ופזרו מעליו רוטב דגים, סוכר חום, שום, עלי עשב לימון, כוסברה, פלפלים ושמן שומשום. כסו ואדו עד שהדג מתרכך.

3. במחבת בינונית, חממו כפית של שמן צמחי והוסיפו לה את יתר רכיבי הרוטב. הניחו למחבת כדקה.

4. הוציאו את הדג המאודה והניחו אותו על צלחות הגשה, מזגו מעליו את הרוטב והגישו חם.

מתכונים לאוכל מאודה

3. מיקס ירקות מאודים

אין כמו ירקות טריים כדי למלא מאגרים של ויטמינים ומינרלים וכן כדי לזכות באנרגיה ממקור טבעי. אחת מהדרכים הטובות ביותר לקבל את המיטב מירקות היא לאדות אותם, כמו במתכון הפשוט הבא, וליהנות מתוספת טעימה עם טעמים נהדרים לצד מנה עיקרית.
 
רכיבים:
  • ⅓ כוס ברוקולי
  • 2 יחידות גזר גמדי, פרוס לעיגולים
  • ¼ כוס דלעת, פרוסה לחתיכות בעובי בינוני
  • ¼ כוס קישואים, פרוסים לעיגולים
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים פרוסים לרצועות
  • מעט מלח ואבקת שום לתיבול
מתכונים לאוכל מאודה
 

אופן ההכנה:

1. הכינו סיר של מים רותחים, והניחו מעליו סיר במבוק או מסננת לאידוי.

2. הנמיכו את הלהבה לעוצמה נמוכה-בינונית והניחו את הירקות בתוך כלי האידוי.

3. פזרו מלח ואבקת שום על הירקות ואדו כ-15 דקות או עד שהירקות מתרככים.

4. העבירו את הירקות לכלי הגשה, צננו מעט והגישו.

מתכונים לאוכל מאודה

4. חזה עוף לימוני

חזה עוף הוא אחד מהמאכלים האהובים ביותר על רבים, וכעת תוכלו להכין גרסה מיוחדת ובריאה שלו. כמו עם הדג, גם הבשר במתכון הזה נשאר רך ועסיסי, והמיצים הטבעיים שבתוכו נשמרים כך שנוצר טעם חזק, טבעי ומיוחד בהשוואה לשיטות בישול אחרות.
 
רכיבים:
  • 2 יחידות חזה עוף 
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 גבעולי טימין טרי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  •  כפית פתיתי צ'ילי אדום יבש – רשות 
מתכונים לאוכל מאודה

אופן ההכנה:

1. הכינו סיר של מים רותחים, הניחו מעליו סיר במבוק או מסננת לאידוי ורפדו אותם בנייר אפייה.

2. בקערה בינונית, ערבבו את כל הרכיבים מלבד חזה העוף.

3. צפו את חזה העוף ברוטב שהכנתם ועסו אותו היטב.

3. הניחו את חזה העוף מעל כלי האידוי, כסו ובשלו במשך 10-15 דקות או עד שחזה העוף מתרכך. הוציאו את חזה העוף מכלי האידוי והגישו חם. 

מתכונים לאוכל מאודה

5. לחמניות באו 

הטרנד של הבישול האסייתי נמצא איתנו כבר זמן רב, אך מדי פעם צץ מאכל שכובש בתים ומסעדות כאחד, כמו לחמניות הבאו. הלחמניות האווריריות האלו הפכו לפופולאריות מאוד במסעדות שונות וניתן להכין אותן בקלות גם בבית ולשים בתוכן כל מילוי אהוב.
 
רכיבים: 
  • 525 גרם קמח רגיל (בתוספת מעט קמח לזרייה)
  • ½1 כף סוכר דק
  • 1 כפית שמרים טריים
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף שמן צמחי (בתוספת מעט שמן להברשה)
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
מתכונים לאוכל מאודה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח, סוכר ומלח.

2. בקערה קטנה, ערבבו שמרים עם כף מים והניחו בצד כמה דקות לתסיסה.

3. העבירו את תערובת השמרים לקערה הגדולה עם תערובת הקמח, הוסיפו את יתר הרכיבים ולושו כ-10 דקות עד לקבלת בצק במרקם אחיד.

4. כסו את הקערה במגבת והניחו לבצק לתפוח כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

5. בינתיים הכינו סיר של מים רותחים עם סיר במבוק או מסננת לאידוי מעליו, ורפדו אותם בנייר אפייה.

6. לאחר שהבצק תופח, קחו ממנו חתיכות גדולות וצרו מהן צורת נקניק.

7. חתכו מהבצק חתיכות בגודל 3 ס"מ, לושו כל אחת כ-2 דקות ורדדו לעובי של 3 מ"מ.

8. הברישו את הלחמניות במעט שמן, הניחו בצד, כסו במגבת והניחו להן להכפיל את נפחן (כשעה).

9. לאחר שהלחמניות תופחות, הניחו אותן בכלי האידוי, כסו ואדו במשך 8 דקות או עד שהן תופחות. הוציאו מכלי האידוי, צננו מעט, מלאו בבשר או ירקות והגישו חם.

מתכונים לאוכל מאודה

6. רצועות בשר ברוטב חמצמץ

מתכון נפלא נוסף מהמטבח האסייתי, משלב טעמים מיוחדים עם בשר בקר נימוח. מומלץ לבחור בנתח שמתאים לסטייק כדי לקבל מנה טעימה ועשירה במיוחד.
רכיבים:
  • נתח בשר במשקל 500 גרם
  • 1 כפית קורנפלור
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות שרי לשתייה
  • 1 כפית חומץ בן יין
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים גס
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מתכונים לאוכל מאודה

אופן ההכנה:

1. חתכו את הסטייק לרצועות דקות והניחו אותן בקערה בינוניות.

2. הניחו את יתר הרכיבים מעל לרצועות הבקר, ערבבו היטב לציפוי אחיד והניחו בצד לשעה לפחות.

3. הכינו סיר של מים רותחים עם סיר במבוק או מסננת לאידוי מעליו, ורפדו אותם בנייר אפייה.

4. לאחר שעה או כשתרצו להכין את הבשר, הניחו את הרצועות בתוך כלי האידוי, כסו והניחו להן להתבשל עד מידת העשייה הרצויה. הגישו בתוך לחמניית באו או לצד כל תוספת אהובה אחרת.

מתכונים לאוכל מאודה

7. עוגת דבש ספוג

זה נשמע מפתיע אך ניתן להכין גם קינוחים בשיטת האידוי, ואין דרך טובה יותר לסיים ארוחה מאשר עם עוגה טעימה. עוגת הדבש הנפלאה במתכון הבא תככב אצל כל אדם שחובב מתוקים ומחפש דרך מקורית להכין אותם.
 
רכיבים:
  • 150 גרם קמח 
  • 1 כף אבקת פודינג
  • 1 כפית אבקת סודה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם חמאה מרוככת
  • 150 סוכר חום  
  • 70 מ"ל שמן צמחי
  • 3 ביצים
  • 1 כף גדושה דבש 
  • 1 כפית תמצית וניל
מתכונים לאוכל מאודה

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, ערבבו קמח, אבקת פודינג, אבקת סודה ואבקת אפייה.

2. בקערה נוספת ערבבו חמאה, סוכר חום ושמן תירס. הוסיפו את הביצים בהדרגה וערבבו לקבלת מרקם חלק.

3. הוסיפו לקערה עם החמאה ויתר הרכיבים דבש ווניל וערבבו היטב.

4. שלבו בהדרגה את החומרים היבשים עם החומרים הרטובים וערבבו לקבלת מרקם חלק.

5. הכינו סיר של מים רותחים, הכניסו את הבלילה לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה והניחו מעל הסיר.

6. כסו את התבנית ואדו במשך 45 דקות או עד שהעוגה מוכנה. צננו והגישו לצד משקה חם.

מתכונים לאוכל מאודה
אוכל מספק לנו את אחת מההנאות הגדולות ביותר בחיים, אך חשוב שנקבל ממנו גם את הערכים התזונתיים שאנחנו צריכים. כדי לעשות זאת, מומלץ שתחליפו מדי פעם את שיטת הטיגון באידוי, מה שיאפשר לכם לקבל מגוון מנות טעימות, עסיסיות ובריאות.
 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: