header

מתכון לדג מאודה בנוסח תאילנדי

הכנת אוכל בשיטת האידוי נפוצה במיוחד באסיה, והמתכון המעולה הבא לדג בנוסח תאילנדי עם רוטב חמוץ-מתוק הוא דוגמה נהדרת לכך. האידוי במתכון הזה מאפשר לשמור על הלחות והעסיסיות של הדג, ומדגיש את טעמו יותר משיטות בישול אחרות.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
מתכון לדג מאודה בנוסח תאילנדי מקור תמונה: htomren
רכיבים לדגים:
דג לבן - 3 פרוסות (או סלמון, כ-500 גרם)
רוטב דגים - 2 כפות
סוכר חום - 1 כף
שום - ½ כף
עשב לימון - 2 (עלים קצוצים)
כוסברה - חופן (קצוץ דק)
פלפלים אדומים - 6 (קצוצים דק, ניתן להפחית בכמות לאלו שרגישים לחריפות)
רכיבים לרוטב:
שמן צימחי - 1 כפית
שום - 2 כפות
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים גס)
סוכר חום - 1 כף
אופן הכנת הדגים:
  1. הכינו סיר של מים רותחים, הניחו מעליו סיר במבוק או מסננת לאידוי ורפדו אותם בנייר אפייה.
  2. הניחו את חתיכות הדג בתוך כלי האידוי ופזרו מעליו רוטב דגים, סוכר חום, שום, עלי עשב לימון, כוסברה, פלפלים ושמן שומשום. כסו ואדו עד שהדג מתרכך כ-15-20 דקות. preperation מקור תמונה: Kay Steiger
אופן הכנת הרוטב:
  1. במחבת בינונית, חממו כפית של שמן צמחי על אש בינונית-גבוהה והוסיפו לה את יתר רכיבי הרוטב. הביאו לרתיחה וכבו את האש.
  2. הוציאו את הדג המאודה והניחו אותו על צלחות הגשה, מזגו מעליו את הרוטב והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.