maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לגולאש דגים ברזילאי

אם חשבתם שגולאש ניתן להכין רק מבשר בקר או עוף, כדאי שתכירו את המתכון הברזילאי הבא שיכול להתמודד בקלות מול כל מנת תבשיל קדירה אחרת. המנה הקלילה והמרעננת הזו מתאימה לכל עונה וגורמת לתחושת שובע לאורך זמן. אז בפעם הבאה כשמתחשק לכם לאכול משהו טעים, מהיר ובריא, נסו את מתכון גולאש הדגים הברזילאי שלפניכם ותיהנו ממנת גורמה איכותית ומפתיעה!
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לגולאש דגים ברזילאי מקור תמונה: recipetineats
רכיבים לגולאש:
פילה דג לבן - 500 גרם (ללא עור, חתוך לקוביות של ½2 ס"מ)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - ½2 כפות (מחולקות)
שיני שום - 2 (כתושות)
בצל - 1 (קטן, קצוץ דק)
פלפל אדום - 1 (גדול, חתוך לרצועות)
סוכר - ½1 כפיות
כמון - 1 כף (טחון)
פפריקה חריפה - 1 כף (לא חובה)
מלח - ½ כפית
חלב קוקוס - 400 מ"ל
עגבניות מרוסקות - 400 גרם (מקופסת שימורים)
ציר דגים - 1 כוס (מתכון לציר דגים, או 1 כוס מים רותחים עם 1 כפית אבקת מרק עוף)
אופן הכנת הגולאש:
  1. הכניסו את קוביות הדג אל קערה נקייה, פזרו מעל ¼ כפית מלח ו-1 כף מיץ לימון. ערבבו היטב, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לכ-20 דקות.
  2. לאחר 20 דקות, חממו סיר בינוני על חום גבוה וצקו לתוכו כף אחת של שמן זית. טגנו את חתיכות הדג בשמן עד לקבלת גוון חום זהוב בהיר, הוציאו מהסיר והניחו בצד.
  3. הנמיכו את החום לבינוני וצקו לאותו הסיר ½1 כפות שמן זית נוספות. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף.
  4. הוסיפו את הפלפלים וטגנו אותם יחד עם השום והבצל למשך כ-2 דקות.
  5. הוסיפו את הרכיבים הנותרים, למעט הדגים, והביאו לרתיחה. בשלו עוד כ-15-20 דקות עד שהרוטב מתעבה מעט.
  6. המליחו ופלפלו לפי טעמכם, הוסיפו את חתיכות הדג ובשלו אותן ברוטב למשך כ-2 דקות.
  7. הגישו בצלחת עמוקה עם פלחי לימון ומעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר