maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לדג סלמון אפוי במרינדת דבש וחרדל ברוטב חזרת

זה ידוע שדג יכול לשמש כחומר גלם עיקרי למגוון מנות נהדרות: אפריטיף, מנת ביניים או מנה עיקרית ועוד, אך מתכון דג הסלמון שלפניכם בכל זאת הצליח להפתיע אותנו עד כדי כך. אתם לא תאמינו שמנה פשוטה שכזו יכולה להיות מושלמת, טעימה, משביעה ובעלת ריח מגרה שלא יצא לכם להריח כבר הרבה מאד זמן. שילוב רוטב החזרת מעניק למנה טעם קרמי מיוחד שלא תבינו איך לא ניסיתם עד עכשיו!
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לדג סלמון אפוי במרינדת דבש וחרדל ברוטב חזרת מקור תמונה: gimmesomeoven
רכיבים לרוטב חרדל-דבש:
דבש - ¼ כוס
שיני שום - 4 (כתושות)
מיץ לימון - 2 כפות
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ⅛ כפית
רכיבים לדג:
רוטב חרדל-דבש - צנצנת (כל הכמות שהכנתם)
דג סלמון - 900 גרם (ללא אדרה, עצמות וללא עור)
פטרוזיליה - 1 כף (קצוצה, להגשה)
רכיבים לרוטב חזרת:
חזרת - ½ כוס (מגוררת)
חרדל - ½ כוס
בירה כהה - ⅓ כוס
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
גרגירי חרדל - ½ כפית
אופן הכנת הרוטב חרדל-דבש:
  1. ערבבו את הכל יחדיו בקערה קטנה עד לקבלת מרקם אחיד.
אופן הכנת הדג:
  1. חממו את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. הניחו חתיכה גדולה של רדיד אלומיניום בתוך תבנית אפייה ושימו מעליו נייר אפייה.
  3. שמנו מעט את נייר האפייה, והניחו את דג הסלמון במרכזו.
  4. כעת, מרחו את דג הסלמון עם רוטב החרדל-דבש בכמות נדיבה על כל חלקיו בצורה שווה, הניחו נייר אפייה נוסף על הדג וכסו את הדג לחלוטין עם שוליי נייר האפייה שבולטים מהנייר הקודם יחד עם רדיד האלומיניום.
  5. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 14-15 דקות (בהתאם לעובי הדג), לאחר מכן הסירו את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה העליון, חשפו את הדג והמשיכו לאפות עוד 3-4 דקות.
  6. כאשר הדג מוכן, פזרו מעל עלי פטרוזיליה והגישו עם רוטב החזרת.
אופן הכנת הרוטב חזרת:
  1. הכניסו את כל הרכיבים למעט גרגירי החרדל אל מעבד המזון והפעילו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  2. העבירו לקערית והוסיפו חצי כפית גרגירי חרדל, ערבבו היטב והניחו במקרר עד להגשה. preperation מקור תמונה: cooking.nytimes
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר