maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לעוגיות ומאפי עדות ממיטב הבשלנים שברשת

  קל מאוד לשלוח יד למדף הממתקים שבסופר ולקנות את אחד מבין שלל המטעמים שארוזים בשקיות וקופסאות צבעוניות, אך בואו נודה באמת – אין כמו הטעם של עוגיות, מאפים ומטעמים שנעשו על ידינו בביתנו. אפילו אם אתם לא שפים מקצועיים, הממתקים שתכינו בביתכם יהיו טובים ומנחמים יותר מכל עוגייה שתמצאו בחנות, ואם נמאס לכם מאלו שהכנתם כבר פעם אחר פעם, אתם מוזמנים להכיר 6 מתכונים למטעמים וקינוחים מעדות שונות, שהגיעו מהבשלנים המומחים שברחבי הרשת. חממו את התנור, הפשילו שרוולים, וגלו כיצד להכין את העוגיות והמאפים הטובים ביותר שיש לעולם להציע.
 
לחצו על המתכון שברצונכם ללמוד כיצד להכין

בקלאווה טורקית של סיגל ברמר מהבלוג "אפייה ביתית"

אחד מממתקי העדות האהובים ביותר על כל אדם בישראל ומחוצה לה, זה כמובן הבקלאווה הטורקית שמגיעה בשלל צורות, מרקמים וגוונים. המתכון הבא יראה לכם כיצד להכין בקלאווה מתוקה, זהובה ופריכה בעלת מילוי אגוזים עשיר וטבולה בסירופ מתוק מסוכר – רק מלקרוא את המילים האלה כבר מתחשק ללקק את האצבעות!
 

רכיבים:

למלית:
  • ½ ק"ג אגוזי מלך
  • ½ כפית הל טחון
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית ציפורן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חלבון ביצה
  • 2 כפות מים
לבצק:
  • 1 חבילה של בצק פילו
  • ¾ כוס שמן קנולה
לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מיץ לימון
בקלאווה
 

אופן ההכנה:

למלית:

1. טחנו במעבד מזון את הסוכר וכוס אחת של אגוזים במשך כדקה.

2. הוסיפו את יתר האגוזים וטחנו גס (אל תיצרו מחית).

3. העבירו את האגוזים הטחונים לקערה והוסיפו את התבלינים, חלבון הביצה והמים, כך שתיווצר לכם תערובת לחה. הניחו אותה בצד.

לסירופ:

1. שימו בקלחת את הסוכר, מיץ הלימון והמים והביאו לרתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. 

2. מרגע הרתיחה בשלו על אש גבוהה למשך 5 דקות, ולאחר מכן הסירו את הקלחת מהאש והניחו לקירור.

לבצק:

1. ראשית, הפשירו את הבצק במקרר והוציאו אותו מהאריזה סמוך לזמן הכנת הבקלאווה.

2. הברישו עלה פילו בשמן, עדיף בעזרת מברשת סיליקון, והניחו אותו בתבנית לאפייה בתנור.

3. הברישו בשמן את העלה השני והניחו אותו על העלה הראשון, והמשיכו כך עד שעברתם את מחצית כמות העלים בחבילה (בערך 7 עלים).

4. פזרו את תערובת האגוזים שהכנתם בצורה שווה על גבי כל הבצק, הברישו עלה פילו בשמן והניחו אותו מעל לתערובת האגוזים.

5. המשיכו להבריש ולהניח את כל עלי הפילו אחד על השני, עד שתסיימו את כל החבילה.

6. לפני האפייה, חתכו את הבקלאווה היטב לריבועים. לאחר מכן הכניסו לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.

7. לאחר שהוצאתם את המאפה מהתנור, פזרו מעל בעזרת כף את הסירופ שהתקרר – מומלץ לשמור קצת ממנו ולמרוח אותו על הבקלאווה גם בזמן ההגשה.

 

לאבז בוכרי של ליאת ציונוב מדף הפייסבוק "אוכל בוכרי"

הלאבז, או כפי שרבים מכירים אותה, "חלווה בוכרית", עשויה מאגוזים ושקדים ומגישים אותה לרוב בפסח, שכן היא כשרה לחג. ליאת מציינת כי המתכון המקורי הוא עם 1 ק"ג סוכר, אך היא הפחיתה את הכמות והתוצאה לא פחות טעימה ומענגת מהמקור עתיר הסוכר.
 
רכיבים:
  • ¾ ק"ג סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 ק"ג אגוזים (שקדים, אגוזי מלך, בוטנים או פיסטוקים)
לאבז
 

אופן ההכנה:

1. שימו את הסוכר והמים בסיר והביאו לרתיחה – ערבבו במשך כל הזמן על מנת שלא ייווצר סוכר גבישי בדפנות הסיר.

2. כשהסירופ מתחיל לבעבע במרכז הסיר, קחו כף והוציאו בעזרתה מהסיר מעט מהסירופ. חכו מעט על מנת שהסירופ יתקרר וגעו בו בעזרת האצבע על מנת לבדוק האם הוא סמיך – אם כן, סימן שהוא מוכן. 

3. שפכו בעדינות את תערובת האגוזים לסיר וערבבו היטב – השאירו כוס אחת מתערובת האגוזים בצד.

4. מזגו את תכולת הסיר לתבנית מקומחת (עם קמח או קורנפלור) בגודל 30*40 וישרו אותה.

5. פזרו מעל את כוס האגוזים שהשארתם בצד ותנו לתערובת להתקרר.

טיפים:
  • רצוי לטחון חלק מהאגוזים באופן גס בשביל לשפר את מרקם הממתק.
  • מומלץ לשלב לפחות 2 סוגי אגוזים, והעדיפו להשתמש באגוזים שומניים ולא בקשיו למשל.
  • חשוב מאוד להקפיד על כך שהסירופ יצא ברמת סמיכות נכונה – יתכן שתצטרכו כמה ניסיונות.
  • אפשר לשמור את הממתק בקופסה אטומה במקרר.

 

פפנאש רומני של רחל מנשרוב מאתר בא במייל

בסופגניות הרומניות המסורתיות האלה תמצאו רכיבים שלא הייתם מצפים לראות בקינוח מתוק, כמו גבינת קוטג' וקמח סולת, אך מה שבטוח זה שהתוצאה שמתקבלת היא לא פחות ממושלמת!
 
רכיבים:
  • 400 גרם גבינת קוטג'
  • 4 כפות סולת
  • 250 גרם קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ביצה גדולה או 2 קטנות
  • 1 שקית סוכר וניל
  • שמן לטיגון עמוק
  • שמנת מתוקה מוקצפת וריבה להגשה
פפנאש
 

אופן ההכנה:

1. ערבבו יחדיו בקערה בינונית את גבינת הקוטג', הסולת, 2 כפות קמח, סוכר וסוכר הווניל.

2. פזרו על משטח או בקערה את הקמח וערבבו לתוכו את התערובת הרטובה.

3. צרו כדורים בינוניים מהבלילה שהכנתם ופזרו עליהם קמח.

4. צרו חורים במרכז הכדורים בעזרת כוסית קטנה או חותכן עוגיות.

5. צרו כדורים מעט גדולים יותר מהחורים בעזרת הבלילה שהוצאתם מהמרכז.

6. חממו שמן בסיר בינוני והכניסו לתוכו את הפפנאש ואת כדורי מילוי החורים. טגנו עד להזהבה.

7. הוציאו את הפפנאש, שימו עליהם את הכדורים, זלפו מעליהם ריבה אהובה והגישו יחד עם שמנת מתוקה מוקצפת.

עבמבר טריפוליטאי של יולי יעל חדד מהבלוג "הרשימות של יולי"

העוגיות האלה מוכרות כמעט באופן בלעדי לטריפוליטאים בלבד, והמתכון שלו הוא אחד הסודות השמורים ביותר של העדה הזו, אך היום תלמדו כיצד להכין את עוגיות השקדים שיש הטוענים כי הן הטובות ביותר בעולם. אין במתכון טיפה אחת של קמח לבן ונהוג להכין אותו במיוחד לקראת חג הפסח, שכן נעשה בו שימוש דווקא בקמח מצה.
 
רכיבים:
  • 3 כוסות שקדים קלופים לא קלויים, מיובשים בשמש
  • ½2 כוסות סוכר
  • 4 שקיות אבקת וניל
  • 2 כפיות תמצית שקדים
  • 5 חלבונים מביצים מספר 2
עבמבר
 

אופן ההכנה:

1. טחנו את השקדים וערבבו אותם עם שאר הרכיבים. לאחר מכן העבירו את התערובת לקערת פיירקס.

2. חממו מים בסיר, ולאחר שרתחו הניחו את קערת הפיירקס עם התערובת בתוכה על פי הסיר.

3. ערבבו את העיסה מדי פעם, עד שהסוכר נמס ומתקבלת עיסה אחידה ומעט נוזלית. השאירו אותה להתקרר למשך שעתיים.

4. לאחר שעברו שעתיים, צרו עיגולים מהעיסה והניחו במנג'טים או על גבי נייר אפייה – בראש כל אחד מהעיגולים הניחו חצי שקד.

5. הכניסו את העוגיות לתנור ואפו בחום של 180 מעלות, עד שהחלק העליון מזהיב ונוצרים סדקים.

קיורטוש הונגרי של קרין גורן

אנחנו מכירים את המאפה הזה כ"קיורטוש", אך שמו המקורי הוא "קורטוש קולאץ'", שמשמעותו הוא "עוגת ארובה". תתפלאו לשמוע שלמרות היותו מאכל רחוב פופולארי מאוד בהונגריה וסביבתה, כמעט שלא הכירו אותו ברחבי המדינה עד לשנות ה-2000. במקור מכינים את הקיורטוש על גחלים, אך במתכון הבא תלמדו כיצד להכין אותו בבית בתנור.
 

רכיבים:

לבצק:
  • ½ ק"ג קמח
  • 25 גרם שמרים
  • 25 גרם משפר אפייה 
  • 100 גרם חמאה
  • ¾ כוס חלב
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • תרסיס שמן בטעם קנולה
  • 8 גלילי קרטון פנימיים של נייר סופג או 16 פחיות משקה ריקות
למילוי (לא חובה, אפשר להכין גם ללא מילוי):
  • 2 כוסות ממרח שוקולד-אגוזים
לציפוי לפני האפייה:
  • מעט שמן להברשה
  • כוס סוכר לציפוי
לזיגוג לאחר האפייה (לא חובה):
  • סירופ סוכר חום (כוס סוכר וכוס מים שמרתיחים יחד למשך 5 דקות) או סירופ מייפל חם מדולל (½ כוס מייפל עם ¼ כוס מים רותחים.
  • לקישוט אחרי האפייה (לא חובה):
  • קוקוס, שברי אגוזים או שברי שקדים קלויים
צפו בסרטון הבא, או בהוראות ההכנה שאחריו:
 
 

אופן ההכנה:

1. שימו קמח במיקסר עם וו לישה וערבבו לתוכו את השמרים ומשפר האפייה.

2. המיסו חמאה וערבבו אותה עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.

3. הוסיפו לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים, סוכר, סוכר וניל, מלח וקליפת לימון. עבדו את התערובת במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.

4. שמנו את הבצק בתרסיס השמן למניעת התייבשות, כסו בניילון והניחו בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.

5. עטפו את גלילי הקרטון או הפחיות בנייר אפייה – אם בחרתם בגלילי קרטון, דחסו את שאריות הנייר לפתח הגליל. אם מנגד בחרתם בפחיות שתייה, הניחו אותן אחת על השנייה, עטפו בנייר אלומיניום ליצירת גליל ולאחר מכן עטפו אותו עם נייר האפייה.

6. חממו את התנור ל-190 מעלות, הניחו את הבצק על משטח מקומח וחתכו אותו ל-2 חלקים שווים.

7. אם אתם רוצים להכין את הקיורטוש ללא מילוי, צרו עם הידיים "נקניקים" ארוכים מהבצק. אם אתם רוצים למלא בשוקולד, רדדו חצי מהבצק למלבן בעובי חצי ס"מ, ומרחו רק רחצי מרוחבו בממרח השוקולד. קפלו מעל את החצי השני וחתכו בעזרת גלגלת פיצה לרצועות בעובי 2 ס"מ.

8. לפפו כל "נקניק" בצק או רצועת בצק ממולאת סביב גליל קרטון מצופה בנייר אפייה – השאירו רווחים קלים, אשר יתמלאו כשהבצק יתפח. אם צריך, חברו לרצועה עוד אחת נוספת עם צביטה. כשאתם מסיימים לגלגל, דחפו את קצה הרצועה מתחת לבצק המלופף, לסגירה. חזרו על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.

9. הכינו צלחת שטוחה עם סוכר, הברישו כל קיורטוש בשמן וגלגלו בסוכר.

10. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו מיד למשך 15 דקות, עד להזהבה. לאחר מכן הוציאו לצינון ושחררו את הקיורטוש מגלילי הנייר או הפחיות.

11. תוכלו להבריש את המאפים המוכנים בסירופ חם, ובמידת הרצון גם לגלגל אותם בקוקוס או בשברי אגוזים.

פרה הודי של הילה וייס מהבלוג "אהבה יומית"

אם אתם אוהבים את הטעם הטבעי והמתוק של מי הוורדים, אתם חייבים לנסות את המתכון הבא לעוגיות פרה הודיות עם הל, פיסטוקים ומי ורדים. הילה אומרת שלטעמה אין טובים יותר מהממתקים ההודיים, וטעימה אחת קטנה מהם יכולה לגרום לה לחייך מאוזן לאוזן – נסו גם אתם ותיווכחו בעצמכם.
 

רכיבים:

לעוגיות הבסיסיות:
½1 כוס אבקת חלב
1 פחית חלב מרוכז
½ כפית אבקת הל
50 גרם חמאה מומסת
שברי פיסטוקים לקישוט
 
לתוספת צבע ורוד (לא חובה):
2-3 טיפות תמצית מי ורדים
3 כפיות מיץ סלק
כף אבקת חלב
עוגיות פרה ורודות
 

אופן ההכנה:

1. הניחו מחבת על חום בינוני וערבבו ללא הפסקה חלב מרוכז ואבקת חלב, עד שהם הופכים לעיסה אחידה.

2. הוסיפו חמאה והל וערבבו. בשלו תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כרבע שעה, עד שהעיסה מתחילה להתעבות ולהיפרד מהדפנות (יהיה לה מרקם כמו של דייסה סמיכה). תוכלו בשלב זה להוסיף 2-3 טיפות של מי ורדים, אם בחרתם להשתמש בהם.

3. הסירו את המחבת מהאש, תנו לעיסה להתקרר והעבירו אותה לקערה. בשלב זה תוכלו להוסיף את מיץ הסלק ואבקת החלב, ולאחר מכן לושו היטב.

שימו את הקערה במקרר למשך כשעה וחצי – המרקם הסופי צריך להיות של בצק רך שנעים לעבוד איתו. אם הוא לא כזה, הוסיפו כף אבקת חלב בכל פעם עד שתקבלו מרקם שמזכיר מרציפן. במהלך הקירור הסופי הממתקים יתייצבו ויתקשו קצת יותר.

4. צרו כדורים עם גומה במרכז וקשטו בשברי פיסטוקים. אחסנו בקופסה אטומה במקרר

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: