maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחלווה בוכרית של ליאת ציונוב - לאבז

הלאבז, או כפי שרבים מכירים אותה, "חלווה בוכרית", עשויה מאגוזים ושקדים ומגישים אותה לרוב בפסח, שכן היא כשרה לחג. ליאת מציינת כי המתכון המקורי הוא עם 1 קג' סוכר, אך היא הפחיתה את הכמות והתוצאה לא פחות טעימה ומענגת מהמקור עתיר הסוכר.

למתכונים נוספים בדף הפייסבוק של "אוכל בוכרי".

 

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחלווה בוכרית של ליאת ציונוב - לאבז מקור תמונה: ליאת ציונוב
רכיבים לחלווה הבוכרית:
סוכר - ¾ קג'
מים - 1 כוס
אגוזים - 1 קג' (שקדים, אגוזי מלך, בוטנים או פיסטוקים)
אופן הכנת החלווה הבוכרית:
  1. שימו את הסוכר והמים בסיר והביאו לרתיחה – ערבבו במשך כל הזמן על מנת שלא ייווצר סוכר גבישי בדפנות הסיר.
  2. כשהסירופ מתחיל לבעבע במרכז הסיר, קחו כף והוציאו בעזרתה מהסיר מעט מהסירופ. חכו מעט על מנת שהסירופ יתקרר וגעו בו בעזרת האצבע על מנת לבדוק האם הוא סמיך – אם כן, סימן שהוא מוכן.
  3. העבירו בעדינות את תערובת האגוזים לסיר וערבבו היטב – השאירו כוס אחת מתערובת האגוזים בצד.
  4. מזגו את תכולת הסיר לתבנית מקומחת (עם קמח או קורנפלור) בגודל 30*40 וישרו אותה.
  5. פזרו מעל את כוס האגוזים שהשארתם בצד ותנו לתערובת להתקרר.
טיפ השף:
* רצוי לטחון חלק מהאגוזים באופן גס בשביל לשפר את מרקם הממתק.
* מומלץ לשלב לפחות 2 סוגי אגוזים, והעדיפו להשתמש באגוזים שומניים ולא בקשיו למשל.
* חשוב מאוד להקפיד על כך שהסירופ יצא ברמת סמיכות נכונה – יתכן שתצטרכו כמה ניסיונות.
* אפשר לשמור את הממתק בקופסה אטומה במקרר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר