header

מתכון לפפנאש - סופגניה רומנית מתוקה

כדי לסיים את הארוחה עם טעם מתוק בפה, הכינו את הסופגניות הרומניות המסורתיות האלה בעזרת מתכון שמשלב רכיבים שאינם נפוצים במנות אחרונות, כמו גבינת קוטג' וקמח סולת. התוצאה שמתקבלת היא קינוח מתוק וטעים בעל מרקם מיוחד במינו.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפפנאש - סופגניה רומנית מתוקה מקור תמונה: Nitu Iulian
רכיבים לפפנאש:
סולת - 4 כפות
קמח - 250 גר'
סוכר - 3 כפות
ביצה גדולה - 1 (או 1 ביצה + 1חלמון גודל M)
סוכר וניל - 1 שקית
שמן - לטיגון עמוק
שמנת מתוקה - להגשה (מוקצפת)
ריבה - להגשה
גבינת קוטג' - 400 גר'
אופן הכנת הפפנאש:
  1. בקערה בינונית, ערבבו יחד את גבינת הקוטג', הסולת, 2 כפות קמח, הסוכר, הביצים וסוכר הוניל.
  2. זרו את הקמח על משטח או בתוך קערה, וערבבו לתוכו את התערובת הרטובה.
  3. צרו כדורים בינוניים מהבלילה ופזרו עליהם קמח.
  4. בעזרת כוסית קטנה או תבנית מיוחדת, צרו חורים במרכז הכדורים.
  5. מהבלילה שהוצאתם ממרכז כדורי הבצק, צרו כדורים גדולים מעט יותר מהחורים.
  6. חממו שמן בסיר בינוני, הכניסו את הפפנאש ואת כדורי מילוי החורים לשמן וטגנו עד להזהבה.
  7. הוציאו את הפפנאשי מהסיר, הניחו עליהם את הכדורים, זלפו מעל ריבה אהובה והגישו עם שמנת מתוקה מוקצפת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: