יש אנשים שנמנעים מאכילת חלמון הביצה והדעה הרווחת עליהם היא שהם מתפשרים על טעם המנות שלהם, אך אם אותם ספקנים היו יודעים אילו מטעמים ניתן להכין רק בעזרת חלבונים, סביר להניח שהם היו משנים את דעתם. אם כך מתכון הפריטטה הבא מיועד עבור אותם אנשים שמעוניינים בממנות ביצים ללא חלמונים, וגם עבור אלה שמחפשים גיוון ורוצים ליהנות ממנה קלילה ובריאה לארוחת הבוקר או הערב.
מקור תמונה:
wheniate
אופן הכנת הפריטטת חלבונים:
-
הניחו מחבת טפלון על הכיריים, הדליקו את האש בעוצמה בינונית-גבוהה והוסיפו את החמאה ושמן הזית למחבת.
-
הכניסו את הירקות אל המחבת החמה, טגנו אותם רק 5 דקות והשאירו אותם פריכים.
-
הוסיפו את האורגנו, המלח והפלפל וערבבו.
-
הנמיכו את הלהבה לעוצמה הנמוכה ביותר, הוסיפו את החלבונים, ערבבו קלות וכסו עם מכסה לבישול של כ-5 דקות נוספות.
-
הסירו את המכסה, הוסיפו את הבזיליקום המיובש והגישו חם.