פריטטה היא השדרוג המושלם לחביתה, כאשר התוספות שלה משתלבות עם הביצים טרם הטיגון. צורתה דומה יותר לפשטידה מאשר לחביתה מסורתית, ואפשר להגיש אותה חמה, בטמפרטורת החדר ואפילו קרה. לא משנה באיזו דרך תבחרו, היא תישאר טעימה.
מקור תמונה:
purewow
אופן הכנת הפריטטת ארוגולה:
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
מחממים את שמן הזית על אש בינונית במחבת המתאימה לשימוש גם בתנור, מוסיפים את הבצל, מנמיכים את הלהבה לעוצמה נמוכה ומבשלים את הבצלים עד שהם זהובים ומקורמלים, בין 20 ל-25 דקות.
-
מוסיפים לבצל ארוגולה ומבשלים במשך 1-2 דקות על חום בינוני.
-
בקערה בינונית, מקציפים את הביצים, החלבונים והחלב עד שהרכיבים משתלבים. יוצקים את התערובת לתוך המחבת ומאפשרים לה להתבשל במשך 2-3 דקות.
-
לאחר מכן מפזרים את גבינת העיזים המפוררת על גבי התערובת.
-
מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהרכיבים מתגבשים, בין 15 ל-20 דקות. מצננים במשך 5 דקות לפני ההגשה.
מקור: אברהם.ד