מתכון לאומלט חמאה חרוכה, אפונה ונגיעות נענע במרקם אוורירי וטעם חלומי. האפונה העשירה בחלבון הופכת את המנה הזו לארוחת בוקר בריאה וטעימה במיוחדץ
אופן הכנת האומלט אפונה:
-
הרתיחו סיר קטן עם מים מומלחים, ובשלו בו את האפונה במשך כדקה, עד שתהיה מוכנה.
-
העבירו את האפונה המוכנה לקערה, וערבבו לתוכה את שמן הזית, גרדת הלימון, המלח והפלפל השחור.
-
במחבת בינוני, חממו את החמאה על אש בינונית, עד אשר קצף חלבי יווצר בתחתית המחבת ויתחיל להשחים.
-
מזגו את הביצים למחבת, וטגנו עד שיהיו כמעט מוכנות.
-
הוסיפו את האפונה, חצי מכמות הגבינה וחלק מהנענע, וקפלו מעליהן את החביתה.
-
טגנו עד שהחביתה תהפוך למוצקה לגמרי.
-
לקישוט, הוסיפו את שארית הגבינה והנענע.
מקור: אתי פוקס