header

מתכון לאומלט אפונה ונגיעות נענע

מתכון לאומלט חמאה חרוכה, אפונה ונגיעות נענע במרקם אוורירי וטעם חלומי. האפונה העשירה בחלבון הופכת את המנה הזו לארוחת בוקר בריאה וטעימה במיוחדץ

זמן הכנה: 7 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאומלט אפונה ונגיעות נענע
רכיבים לאומלט אפונה:
אפונה ירוקה - ⅓ כוס (טרייה או קפואה)
חמאה - 3 כפות
נענע - 2 כפות (קצוצה)
שמן זית - 1 כף
גרידת לימון - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת האומלט אפונה:
  1. הרתיחו סיר קטן עם מים מומלחים, ובשלו בו את האפונה במשך כדקה, עד שתהיה מוכנה.
  2. העבירו את האפונה המוכנה לקערה, וערבבו לתוכה את שמן הזית, גרדת הלימון, המלח והפלפל השחור.
  3. במחבת בינוני, חממו את החמאה על אש בינונית, עד אשר קצף חלבי יווצר בתחתית המחבת ויתחיל להשחים.
  4. מזגו את הביצים למחבת, וטגנו עד שיהיו כמעט מוכנות.
  5. הוסיפו את האפונה, חצי מכמות הגבינה וחלק מהנענע, וקפלו מעליהן את החביתה.
  6. טגנו עד שהחביתה תהפוך למוצקה לגמרי.
  7. לקישוט, הוסיפו את שארית הגבינה והנענע.
מקור: אתי פוקס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.