אחת מ"כוכבות" ארוחות הבוקר הפופולריות ביותר המוכנות ברחבי העולם היא החביתה, או האומלט. צורת ההכנה או ההגשה משתנה מארץ לארץ, וכן טעמה ומרכיביה, מה שמאפשר לנו ליהנות מאינספור גרסאות למאכל אהוב אחד. המתכון הבא מגיע אלינו מהמטבח היפני, כפי שניתן לנחש בשל אופן ההכנה המדויק וצורת החיתוך וההגשה, שמזכירים את הסושי המסורתי. נסו את המתכון הבא והפתיעו את יקיריכם במנה טעימה ומיוחדת!
אופן הכנת החביתה היפנית:
-
הכניסו את הביצים עם החלב וכחצי כפית מלח לקערה בינונית וערבבו יחד.
-
העבירו את בלילת הביצים דרך מסננת לקערה אחרת.
-
הוסיפו את הירקות הקצוצים ופלפל לפי הטעם וערבבו.
-
חממו מחבת טפלון על להבה נמוכה, ושמנו אותה קלות.
-
צקו מעט מבלילת הביצים בשכבה דקה אל תוך המחבת והמתינו מעט עד שתיהפך לחביתה דקה.
מקור תמונה:
צילום מסך מיוטיוב
-
בעזרת תרבד החלו לגלגל מעט מן הקצה של החביתה עד למרכזה. הזיזו מעט לאחור את החביתה וצקו עוד קצת מהבלילה. חיזרו על פעולה זו עד לסיום הבלילה.
מקור תמונה:
צילום מסך מיוטיוב
-
הניחו את החביתה המגולגלת על צלחת וחתכו אותה כמו גליל סושי.