header

מתכון למיני מאפה קוטג' וביצה

ארוחת בוקר בריאה יכולה להכיל ביצים, גבינה וירקות, אז למה לא לשלב את כולם לתוך מנה אחת טעימה עם הרבה חלבון שגם כיף לאכול? אם זה נשמע לכם מעניין ומגרה, הנה מתכון שכדאי לכם להכיר - מתכון לארוחת בוקר בביס על בסיס קוטג' וביצה שתוכלו לשלב עם שלל שדרוגים לבחירתכם תוך שינוי קל ברכיבים, שכמובן נראה לכם איך לעשות. 

זמן הכנה: 5 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
רכיבים למיני מאפי קוטג' וביצה:
ביצים - 8-10 (בהתאם לתוספות)
גבינת קוטג' - 1 כוס (210 גרם)
מלח - ½ כפית (או יותר, לפי הטעם)
פלפל שחור - ¼ כפית (או יותר, לפי הטעם)
גבינת צ'דר או מוצרלה - ½ כוס (55 גרם - מגורדת)
אופן הכנת מיני מאפי קוטג' וביצה:
  1. חממו מראש את התנור ל-160 מעלות ובינתיים רססו ספריי שמן על תבנית מאפינס. אם אתם משתמשים בתבנית סיליקון, אין צורך בשמן.
  2. ערבלו יחדיו בבלנדר 10 ביצים (או פחות, בהתאם לתוספות - ראו את טיפ השף), גבינת קוטג', מלח ופלפל, עד שכל הרכיבים מתאחדים.
  3. חלקו את הגבינה המגורדת ואת התוספות שבחרתם בין כל שקע בתבנית, ומלאו כל שקע עד ל-¾ מהגובה.
  4. הכניסו לתנור ואפו למשך 22-25 דקות, עד שהחלק העליון של כל מיני מאפה מתייצב.
  5. תנו למאפים להתקרר למשך 5 דקות לפני שתוציאו אותם מהתבנית.
טיפ השף:
תוכלו לשלב כל תוספת שתרצו, לרבות תרד, בצל ירוק או רגיל, קישוא, פלפל ועוד - הכל קצוץ. ניתן להוסיף בין ½ ל-1 כוס של תוספות. על כל ½ כוס שתוסיפו, תפחיתו את כמות הביצים ב-1. כלומר, אם אתם מוסיפים ½ כוס של תוספות, השתמשו ב-9 ביצים. אם אתם מוסיפים 1 כוס של תוספות, השתמשו ב-8 ביצים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.