אנחנו רגילים לחשוב על פנקייק כמאכל מטוגן, אך אפשר גם בקלות להכין אותו בתנור וליהנות ממנה אחרונה שהיא שילוב מושלם של טעם ומרקם. בעזרת המתכון הבא תלמדו כיצד לעשות זאת, וגם להוסיף לקינוח הזה גם טעמים עשירים של קינמון ותפוחי עץ. למעשה, בזכות התוספת הזאת זוהי גם מנה מושלמת לארוחת בוקר שתשמח מאוד את הילדים שלכם וגם אתכם. לא משנה מתי תבחרו לאכול אותה, המנה הזאת בהחלט עומדת להפתיע את הלשון שלכם, אז בידקו שיש לכם את כל הרכיבים, קראו את ההוראות וקדימה למטבח!
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לפנקייק אפוי עם קינמון ותפוחי עץ:
אופן הכנת פנקייק אפוי עם קינמון ותפוחי עץ:
-
הכניסו את הביצים, החלב ותמצית הווניל לקערה וטרפו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
כעת הוסיפו לקערה את הקמח, הקינמון הסוכר והמלח. המשיכו לערבב עד להשתלבות של הרכיבים היבשים.
-
כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר בזמן שתעברו להכנת תפוחי העץ.
-
חממו מראש את התנור ל-220 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית בגודל 23*33. רססו את הנייר במעט ספריי שמן או מרחו עליו מעט שמן צמחי.
-
סדרו את פרוסות תפוחי העץ על נייר האפייה אחת ליד השנייה ללא חפיפה ומרחו אותן בחמאה מומסת.
-
הכניסו את התבנית לתנור והמתינו כ-10 דקות, או עוד שתפוחי העץ מתרככים קלות. כבו את התנור, הוציאו את התבנית ותנו לתפוחי העץ להתקרר במשך 10-15 דקות.
-
בינתיים יש להוציא את הבלילה מהמקרר ולשמן קלות תבנית אפייה עם שוליים בגדול של כ-22*30.
-
שפכו את הבלילה לתבנית האפייה, שטחו אותה וסדרו מעליה את פרוסות תפוחי העץ בשורות עם חפיפה חלקית.
-
הכניסו לתנור ואפו את הפנקייק למשך 20-25 דקות - או עד שהוא מקבל צבע חום-זהוב.
-
בסיום האפייה הוציאו מהתנור ותנו לפנקייק להתקרר למשך 8-120 דקות, פזרו אבקת סוכר מעל והגישו.
טיפ השף:
אם ברצונכם להכין את הפנקייק במועד מאוחר יותר, ניתן להעביר את הבלילה לכלי אטום לאוויר ולשמור במקרר למשך יומיים. יש להוציא את הבלילה כ-10 דקות לפני כדי שהיא תפשיר מעט.