המתכון הבא הוא לא עוד מתכון לפנקייק בנאלי ורגיל, הוא משלב בתוכו גבינת ריקוטה המעשירה את הבלילה והופכת אותה לאוורירית וטעימה, ולימון יוצרים יחד בהרמוניה טעם עדין ומיוחד לפנקייק מפנק שלא מכינים כל יום.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פנקייק ריקוטה ולימון:
מחבת: רצוי להשתמש במחבת נון סטיק, או מחבת פנקייק, מומלץ לחמם אותה היטב לפני ההכנה.
הצורות: אפשר ליצור פנקייקים קטנים ואפשר ליצור שניים גדולים, לבחירתכם.
קמח: אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח ולוותר על כפית אבקת האפייה.
סודה לשתייה: מסייעת לאווריריות הפנקייק ולקבלת צבע חום עז.
מלח: המלח מדגיש את הטעמים ואינו מורגש כלל.
חלב: אפשר להחליף את החלב בקרם קוקוס.
ביצים: ניתן להמיר את הביצים בבננה.
תמצית וניל: מומלץ להשתמש בצמית וניל איכותית.
מיץ לימון: רצוי להשתמש במיץ לימון סחוט טרי, ופחות במיצים תעשייתיים.
חמאה: את החמאה אפשר להחליף בשמן.