רוזטה הוא משקה מבוסס רכז שקדים, את הגרסה הקלאסית מפיקים משקדים מרים או שילוב מתוקים ומרים יחד, ואת המשקה המסחרי מפיקים משקדים מתוקים ותוספי טעם. ניתן למצוא אותו ברשתות השיווק, בשווקים, בחנויות ליבוא משקאות, ואפשר גם להכין אותו בעצמם כך, על פי המתכון שבקישור הבא: רוזטה.
את המתכון שלפניכם למלבי משודרג ברוזטה וטעים, קיבלנו מליאת אמסילי. ליאת היא בת 48, חובבת מטבח מושבעת ומלאת הומור, ומנהלת קבוצת השאוורמה הכי גדולה בפייסבוק שווארמה מפה לאוזן. מוזמנים לעקוב אחריה גם באינסטגרם > liatamsili
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מלבי רוזטה:
פטל: מומלץ להשתמש בפטל טרי. אם החלטתם להשתמש בקפוא אל תשכחו להפשיר אותו לפני השימוש. ניתן להחליף את הפטל בפירות אחרים כמו תותים, אוכמניות וכדומה.
כלי הגשה: אפשר להגיש בכלי הגשה אישיים, בכוסות או להכין בתבנית גדולה ולחתוך לריבועים.
קירור: חשוב לתת למלבי רוזטה להתקרר ולהתייצב לפני הוספת הרוטב לפחות שעתיים, ועדיף גם במשך כל הלילה.
רוטב הפטל: את הרוטב מומלץ לצקת קרוב למועד ההגשה, אחרת הוא יחלחל פנימה.
פיסטוקים: ניתן להמיר את הפיסטוקים בשקדים, אגוזים קצוצים, קוקוס...