רבים צוחקים על האוכל הפולני בשל היותו מעט אפרורי, אבל כל מי שטועם אותו מבין שלפעמים לא כדאי להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. כראייה לכך, אם אתם מחפשים גרסה מיוחדת ומצוינת לעוגת גבינה, בעיקר לקראת חג השבועות, אנחנו ממליצים לכם לפנות דווקא אל המטבח הפולני שיספק לכם מתכון נפלא. הכירו את עוגת גבינה סרניק, שנחשבת לפופולרית במיוחד במחוזות מסוימים בפולין. המתכון הזה אמנם ידרוש מכם לא מעט עבודה, אבל אתם תגלו שהמאמץ בהחלט משתלם!
אופן הכנת התחתית:
-
ערבבו בקערה גדולה או במעבד מזון את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה.
-
הוסיפו 150 גרם של חמאה והמשיכו לערבל בפולסים עד לקבלת מרקם של גרגרים כמו של בצק פאי.
-
ערבבו בקערה נפרדת את החלמונים והשמנת החמוצה.
-
שפכו את תערובת הביצים לקערה השנייה והמשיכו לערבל בפולסים עד לקבלת בצק. אם הוא יבש מדי, הוסיפו עוד ביצה שלמה ואם הוא רך מדי, הכניסו אותו למקרר למשך שעה להתמצקות והתייבשות המרכיבים.
-
שמנו תבנית אפייה מלבנית בגודל של 22X33 ס"מ בעזרת 20 גרם החמאה הנותרת שייעדתם להכנת התחתית.
-
קמחו משטח עבודה ורדדו על גביו את הבצק כך שהוא יוכל לכסות את תחתית התבנית והשוליים שלה.
-
הכניסו את הבצק לתבנית ועצבו את השוליים כפי שניתן לראות בתמונה הבאה.
מקור תמונה:
thespruceeats
אופן הכנת המילוי:
-
הכניסו את הגבינה למעבד מזון וערבלו עד לקבלת מרקם חלק ונטול גושים.
-
הניחו את הגבינה בקערה וכסו אותה בניילון נצמד.
-
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
-
בעזרת מטרפה ידנית או חשמלית, הקציפו את החלבונים בקערה גדולה עד שהם מתקשים מעט, והניחו את הקערה בצד.
-
בעזרת מיקסר ידני או הידיים, ערבבו את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת בעלת מרקם קליל ורך.
-
הוסיפו את תערובת הווניל-חלמונים לסוכר והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
קפלו לתוך התערובת הזו את הגבינה המעובדת.
-
קפלו את החלבונים לתוך התערובת הזו עד לקבלת מרקם אחיד ואוורירי.
-
העבירו את המילוי לתבנית ושטחו אותו על גבי תחתית הבצק.
-
אם נותרו לכם שאריות של בצק, גלגלו אותו לגלילים דקים וסדרו אותם באלכסון על המילוי.
-
אפו את העוגה למשך 50-60 דקות או עד שמרכזה לח מעט. החלק העליון שלה לא צריך להשחים.
-
הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שאתם מגישים אותה לשולחן. בתיאבון!