header

מתכון לעוגת גבינה פולנית – סרניק

רבים צוחקים על האוכל הפולני בשל היותו מעט אפרורי, אבל כל מי שטועם אותו מבין שלפעמים לא כדאי להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. כראייה לכך, אם אתם מחפשים גרסה מיוחדת ומצוינת לעוגת גבינה, בעיקר לקראת חג השבועות, אנחנו ממליצים לכם לפנות דווקא אל המטבח הפולני שיספק לכם מתכון נפלא. הכירו את עוגת גבינה סרניק, שנחשבת לפופולרית במיוחד במחוזות מסוימים בפולין. המתכון הזה אמנם ידרוש מכם לא מעט עבודה, אבל אתם תגלו שהמאמץ בהחלט משתלם!

זמן הכנה: 45 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת גבינה פולנית – סרניק מקור תמונה: thespruceeats
רכיבים למתכון להכנת התחתית:
קמח - 280 גרם (2 כוסות)
סוכר - 100 גרם (½ כוס)
אבקת אפייה - ¾ כפית
חמאה - 170 גרם (קרה, חתוכה לקוביות, מחולקת)
חלמונים - 2 (מביצים גדולות)
שמנת חמוצה - 3 כפות
ביצה - 1 (גדולה, לא חובה)
רכיבים למתכון להכנת המילוי:
קוטג' - 900 גרם
ביצה - 4 (גדולות, חלמונים מופרדים מחלבונים בשתי קערות)
תמצית וניל - 1 כפית
חמאה - 150 גרם
סוכר - 400 גרם (2 כוסות)
אופן הכנת המתכון להכנת התחתית:
  1. ערבבו בקערה גדולה או במעבד מזון את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה.
  2. הוסיפו 150 גרם של חמאה והמשיכו לערבל בפולסים עד לקבלת מרקם של גרגרים כמו של בצק פאי.
  3. ערבבו בקערה נפרדת את החלמונים והשמנת החמוצה.
  4. שפכו את תערובת הביצים לקערה השנייה והמשיכו לערבל בפולסים עד לקבלת בצק. אם הוא יבש מדי, הוסיפו עוד ביצה שלמה ואם הוא רך מדי, הכניסו אותו למקרר למשך שעה להתמצקות והתייבשות המרכיבים.
  5. שמנו תבנית אפייה מלבנית בגודל של 22X33 ס"מ בעזרת 20 גרם החמאה הנותרת שייעדתם להכנת התחתית.
  6. קמחו משטח עבודה ורדדו על גביו את הבצק כך שהוא יוכל לכסות את תחתית התבנית והשוליים שלה.
  7. הכניסו את הבצק לתבנית ועצבו את השוליים כפי שניתן לראות בתמונה הבאה. preperation מקור תמונה: thespruceeats
אופן הכנת המתכון להכנת המילוי:
  1. הכניסו את הגבינה למעבד מזון וערבלו עד לקבלת מרקם חלק ונטול גושים.
  2. הניחו את הגבינה בקערה וכסו אותה בניילון נצמד.
  3. חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
  4. בעזרת מטרפה ידנית או חשמלית, הקציפו את החלבונים בקערה גדולה עד שהם מתקשים מעט, והניחו את הקערה בצד.
  5. בעזרת מיקסר ידני או הידיים, ערבבו את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת בעלת מרקם קליל ורך.
  6. הוסיפו את תערובת הווניל-חלמונים לסוכר והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. קפלו לתוך התערובת הזו את הגבינה המעובדת.
  8. קפלו את החלבונים לתוך התערובת הזו עד לקבלת מרקם אחיד ואוורירי.
  9. העבירו את המילוי לתבנית ושטחו אותו על גבי תחתית הבצק.
  10. אם נותרו לכם שאריות של בצק, גלגלו אותו לגלילים דקים וסדרו אותם באלכסון על המילוי.
  11. אפו את העוגה למשך 50-60 דקות או עד שמרכזה לח מעט. החלק העליון שלה לא צריך להשחים.
  12. הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שאתם מגישים אותה לשולחן. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: