שורט קייק מגיע בשלל צורות וצבעים, אך הנפוץ והאהוב ביותר הוא שורט קייק תות פשוט, שמוגש לרוב עם קצפת ונחשב לתענוג של ממש. המתכון שתכירו כעת יהיה מעין פאנקייק שמתחפש לשורט קייק, כי הבלילה היא די דומה, אך התוצאה - אין אפילו מה להשוות!
מקור תמונה:
tasty.co
אופן הכנת שורט קייק תות:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
-
ערבבו בקערה את תערובת הפנקייק, החלב והביצים עד שכל הרכיבים משתלבים היטב.
-
מזגו את התערובת על תבנית אפייה שמצופה בנייר אפייה ומרחו אותה עד לקצוות.
-
צפו את התערובת מלמעלה בגבינת שמנת וחתיכות תותים, ואפו למשך 15 דקות או עד שהיא משחימה.
-
חתכו לריבועים והגישו מיד עם קצפת.
טיפ השף:
ניתן לשמור את השורט קייק במקרר למשך כשבועיים, בהתאם ליכולת הקירור של המקרר שלכם. כדי לחמם מחדש מספיק להכניס חתיכה קטנה ל-20 שניות למיקרוגל.