עוגת הדבש העשירה הזאת היא מנה מעולה למי שרוצה ליהנות מקינוח נפלא בלי לעבוד קשה מדי. בנוסף לכך שקל מאוד להכין אותה, כאשר מגישים את המחבת שבתוכה היא נאפית לשולחן המחמאות מתחילות להגיע מהר מאוד! בפעם הראשונה שתכינו אותה זה אולי יהיה כדי להיפטר מצנצנת הדבש ששוכבת לכם בארון כבר זמן רב, אך אחרי שתטעמו אותה יש סיכוי גבוה שהיא תהפוך להיות אחד מהקינוחים שאתם מכינים הכי הרבה...
רכיבים למתכון לעוגת דבש במחבת:
אופן הכנת המתכון לעוגת דבש במחבת:
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות ושמנו עם מעט ספרי שמן או חמאה מחבת מברזל יצוק או כל סוג אחר שמותאם לחימום בתנור.
-
ערבבו בקערה בינונית את הדבש והחמאה. הוסיפו גם את הביצים, אחת בכל פעם עם ערבוב בין לבין, ואז גם את היוגורט ותמצית הווניל.
-
ערבבו בקערה גדולה נפרדת את הקמח עם המלח ואבקת האפייה. הוסיפו לרכיבים היבשים את התערובת מהקערה הבינונית וערבבו בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
-
העבירו את הבלילה המוכנה למחבת המשומנת והכניסו לתנור למשך 30-35 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא נקי.
-
הוציאו את המחבת מהתנור ותנו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שתקשטו בדבש לפי הטעם, ואם תרצו, גם בפירות טריים חתוכים לפי העונה וההעדפה שלכם.