רוצים להכין ולהגיש עוגה הפוכה בטעם מתוק ומראה משגע שיגרמו לכם לקבל מחמאות מכל הסועדים שלכם? הגעתם למקום הנכון! הקינוח הבא שם במרכז פרי טרופי אהוב ופופולרי מאוד, האננס המתוק, לצד "שחקני חיזוק" כמו דובדבנים מסוכרים ואגוזי פקאן, שמוסיפים לעוגה הזאת קצת פריכות נהדרת. תהליך ההכנה כולל קצת בישול על הכיריים ואפייה בתנור עם מחבת מתאימה, אך אם תעקבו אחר ההוראות שמפורטות בהמשך תגלו שזה ממש לא מסובך כמו שזה נשמע. בנוסף, התוצאה המרשימה והטעם המשגע של הקינוח הזה בהחלט שווים את המאמץ!
רכיבים למתכון לעוגת אננס הפוכה:
אופן הכנת המתכון לעוגת אננס הפוכה:
-
חממו מראש תנור ל-190 מעלות והמיסו את החמאה במחבת ברזל יצוק או כל סוג אחר שמותאם לחימום בתנור בגודל 24 ס"מ - להבה בינונית חזקה.
-
הוסיפו את הסוכר החום למחבת, ערבבו והמשיכו לבשל עד שהוא נמס ומתערבב בחמאה.
-
נקזו את הנוזלים מפחית האננס ושמרו בערך שליש כוס של הנוזל בצד. סדרו כ-8 פרוסות בתוך המחבת, פזרו מעל את אגוזי הפקאן, הסירו מהאש והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה גדולה את 3 חלמוני הביצה, הוסיפו בהדרגה את הסוכר הלבן והמשיכו לערבב תוך כדי. לאחר מכן הוסיפו גם את תמצית הווניל ואת מיץ האננס וערבבו קלות.
-
ערבבו בקערה נוספת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. הוסיפו בהדרגה את הרכיבים היבשים לתערובת הביצה וערבבו היטב.
-
הקציפו בקערה נפרדת (ניתן לשטוף ולנגב היטב את הקערה שהכילה את הקמח) את חלבוני הביצה בעזרת מיקסר עד שהם מתייצבים ושומרים על צורתם. קפלו את החלבונים לתוך הבלילה בעדינות והעבירו את הכל למחבת שהנחתם בצד.
-
שטחו והדקו את הבלילה במחבת והכניסו לתנור למשך 30-35 דקות - אם העוגה מתחילה להשחים לקראת סוף הזמן, כסו את המחבת בנייר אלומינים.
-
בסיום האפייה, כשקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצר יבש ונקי, הוציאו אותה מהתנור, תנו לה להתקרר למשך כ-10 דקות, הפכו אותה על כלי הגשה, קשטו את המרכז של כל פרוסת אננס בדובדבן מסוכר ושיהיה בתיאבון!