את נשיקות המרנג אתם בטוח מכירים! הן פריכות, אווריריות, קטנות, בדרך כלל צבעוניות וכל ביס בהן גורם לפרץ רגשות מתוק בגוף, כאילו קיבלתם נשיקה מאדם אהוב.
אופן ההכנה שלהן פשוט למדי - מכינים אותן ממעט מאוד מרכיבים, אך זמן האפייה ארוך ותופס את התנור לכמה שעות טובות ומצריך הרבה סבלנות. המרנג מתאים לאפיית נשיקות, בסיס עוגיות, עיטור מאפים ועוד...
סביבת העבודה: חייב לעבוד בסביבת עבודה נקייה ויבשה לגמרי, אפילו כמות קטנה מאוד של שומן כמו בחלמון עלולה להרוס את המרנג.
חלבונים: כאמור, המרנג נהרס אם נכנסת אליו אפילו טיפת שומן, לכן חשוב מאוד להפריד בין החלמונים לחלבונים ולדאוג שלא תישאר טיפת חלבון. בשל העובדה שקל יותר להפריד ביצים כשהן קרות אפשר להפריד מראש, ולשמור עד שיגיעו לטמפרטורה הרצויה. אם החלטתם להשתמש בכל זאת בחלבונים קרים האריכו את משך ההקצפה.
מלח: הוספת המלח מאזנת את הטעמים, אפילו כמות קטנטנה מועילה בצורה גדולה.
צבעי מאכל או טעם: עדיף להשתמש בצבעי מאכל מג'ל או אבקה מאשר בצבעי מאכל נוזליים, כיוון שאלו חזקים יותר. מוסיפים את צבעי המאכל בכמות קטנה (כמה טיפות) ורק לאחר סיום תהליך ההקצפה, מערבבים קלות עם לקקן בתנועת קיפול, ולא במיקסר. אפשר גם להוסיף תוספות שאינן שומניות (כמו קפה), אך לא ממרח שוקולד, שהוא בדרך כלל שומני ועלול להרוס את ההקצפה.
זילוף: מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים מיד על תבנית עם נייר אפייה. שימו לב! אם תמתינו המרנג יאבד את המרקם היציב ויהפוך לנוזלי ובלתי ניתן לזילוף ועיצוב. כמות הנשיקות שתצא לכם תלויה בגודל הזילוף ובצורת הצנתר (פיית הזילוף) שתבחרו. אין ברשותכם שקיות זילוף? גזרו קצה שקית וזלפו, או העבירו תלוליות בעזרת שתי כפיות, צרו צורה מעניינת או שטחו.
אפייה: תהליך האפייה הוא למעשה ייבוש עדין של החלבונים. מומלץ לעשות זאת על הגדרת טורבו בתנור, בטמפרטורה יחסית נמוכה, כיוון שטמפרטורה גבוהה מידי עלולה לגרום לנשיקות להישרף. אפו במשך כ-3 שעות לנשיקות קטנות, ולפרק זמן ארוך יותר לגדולות. כאשר הן מתנתקות בקלות מנייר האפייה, סימן שהנשיקות מוכנות.
אחסון: לאחר צינון קל של הנשיקות (מומלץ להקפיד על כך כדי שלא תצטבר לחות שתרכך אותן), מומלץ לשמור אותן בקופסה אטומה, במקום מוצל ויבש ולא בתוך המקרר, אבל כן מותר להקפיא.