header

מתכון לעוגיות קטיפה אדומות ומושלגות

את עוגיות הקטיפה המושלגות אתם בוודאי מכירים. הן רכות, טעימות ומשאירות טעם של עוד. המתכון הבא שלנו הוא גרסה משודרגת לעוגיות האהובות, ובסופו מתקבלות עוגיות אדומות נועזות ומרהיבות, מצופות באבקת סוכר עם מרקם מעניין ושנראות כאילו התפוצצו לפני רגע.

עוגיות קטיפה אדומה מושלגות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגיות קטיפה אדומות מושלגות:

ביצים: מומלץ להוציא את הביצים מהמקרר לפחות כ-10 דקות לפני האפייה על מנת שיגיעו לטמפרטורת החדר.

צבע מאכל: עדיף ורצוי להשתמש בצבע מאכל ג'ל, הוא איכותי ובריא יותר, ומעניק לעוגיות צבע אדום ססגוני ובוהק, לעומת צבע מאכל רגיל שיהיה חלש הרבה יותר.

אפייה: השתדלו לא לאפות יתר על המידה. לאחר שהעוגיות תפחו ונסדקו למעלה, הוציאו אותן מהתנור, ואל תיבהלו - זה בסדר גמור אם הן מצטמקות מעט לאחר שהן מתקררות.

לקבל אווריריות כפולה: ניתן להוסיף כפית סודה לשתייה.

אחסון: בתוך כלי אטום, בטמפרטורת החדר ולא במקרר.

הקפאה: אפשר להקפיא את בצק העוגיות לפני האפייה ולאחר יצירת הצורה, להפשיר במקרר, לגלגל בסוכר ובאבקת אפייה ולהכניס לתנור.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות קטיפה אדומות ומושלגות
רכיבים לעוגיות קטיפה אדומות ומושלגות:
קמח - ¾ כוס
קקאו - 3 כפות (לא ממותק)
אבקת אפייה - ½1 כפיות
מלח - ¼ כפית
חמאה - 100 גרם (רכה)
סוכר - ⅓ כוס (לתערובת)
סוכר חום - ½ כוס
ביצים - 1 ביצה שלמה + 1 חלמון (בטמפרטורת החדר)
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר - ¼ כוס (לציפוי מעל)
אבקת סוכר - ½ כוס (לציפוי מעל)
אופן הכנת עוגיות קטיפה אדומות ומושלגות:
  1. שמים בקערה: קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח, מערבבים ומניחים בצד.
  2. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר הלבן (לתערובת) במשך כדקה-שתיים, עד קבלת תערובת בהירה.
  3. מוסיפים את הביצה והחלמון תוך כדי הקצפה, יחד עם תמצית הווניל וצבע המאכל, ומקציפים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  4. מאחדים את קערת היבשים עם קערת הרטובים, ומערבבים בעזרת מרית עד איחוד.
  5. מכינים 2 קערות: אחת עם סוכר (לציפוי מעל) ואחת עם אבקת סוכר.
  6. יוצקים כדורים בעזרת כף גלידה בגודל של כ-1.5 סנטימטר.
  7. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, מצפים בנדיבות באבקת הסוכר, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה, עם מרווחים של כ-2 סנטימטר בין עוגייה לעוגייה.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים כ-10-12 דקות, עד שהחלק העליון של העוגיות מתייצב.
  9. מוציאים בזהירות מהתנור, מניחים לעוגיות להצטנן בתוך התבנית כ-7 דקות, ומעבירים לרשת להתקררות מלאה. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לבן או מריר לבצק העוגיות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: