header

אוזני המן מיני מאוס

פורים, החג הכי צבעוני ומרהיב מגיע, וחוץ מלחפש את הילדים ולהתחפש בעצמנו, כיף גם להכניס את הצבעוניות למטבח. במתכון הבא של מיכל מהבלוג con delight תלמדו שלב אחר שלב איך מכינים אוזני המן מיני מאוס - במקום להכין כאלה מסורתיות היא הוסיפה אוזני עכבר, עיניים ופפיונים והפכה אותן למתוקות מהרגיל (כמטארפורה כמובן). הבלוג con delight פעיל משנת 2009, ותמצאו בו מגוון מתכונים, מדריכי עשה זאת בעצמך והמלצות על מוצרים, טיולים ומקומות חדשים... 
 

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים אוזני המן מיני מאוס: 

צורות ויצירות: המתכון עצמו לאוזני ההמן קל הכנה ופשוט. אפשר כמובן להכין אותו בדרך המוכרת והרגילה בלי הקישוטים, ואפשר גם לשדרג עם פרצופים מצחיקים, עיניים, פה וכדומה, ולקשט בצורה מיוחדת את שולחן החג ומשלוחי המנות.

אבקת אפייה: מומלץ לרדד דק את הבצק לעלה דק, אחרת אוזני ההמן יצאו נפוחות ופחות חינניות.

הפפיון והקישוטים: מורכבים מבצק שוקולד עם שוקולד לבן וצבע מאכל טבעי מג'ל. ניתן גם להשתמש במקום בבצק סוכר.

 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
רכיבים לבצק:
חמאה - 100 גרם (קרה חתוכה לקוביות)
קמח - ½1 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
אבקת סוכר - ½ כוס
רכיבים לקישוט:
עוגיות קטנות - לפי הצורך (מיני סנדוויץ')
שוקולד לבן - 50 גרם
לבנדר ג'ל צבע מאכל - כמה טיפות (צבע מאכל טבעי)
עדשי שוקולד - לפי הצורך (מטבעות שוקולד)
שוקולד - לפי הצורך (למילוי)
אופן הכנת הבצק:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
  2. שמים במעבד המזון חמאה, קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה, ומעבדים עד קבלת פירורים. preperation
  3. מוסיפים את החלמונים, וממשיכים עד שמתקבל גוש בצק כמעט אחיד. preperation
  4. מניחים על ניילון נצמד ולשים מעט עד לקבלת בצק אחיד. משטחים לצורת עיגול, עוטפים היטב ומכניסים למקרר לשעה.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בצק דק מאוד על משטח עבודה. אם הבצק נדבק מקמחים את משטח העבודה כדי שיהיה נוח יותר לעבוד איתו. preperation
  6. בעזרת כוס או רינג קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. preperation
  7. חותכים שני פסים בעזרת סכין בתוך העיגול בשני הצדדים (ההסבר המדויק בסרטון) ומכניסים פנימה לתוך הבצק את עוגיות הסנדוויץ' שישמשו כאוזני העכבר. preperation
  8. מניחים במרכז האוזן כפית עם מלית שוקולד, וסוגרים את הקצוות למשולש. preperation
  9. מניחים עם רווחים בין אוזן לאוזן בתבנית עם נייר אפייה, ואופים כ-15 דקות, עד שהאוזניים מזהיבות. מתחילים בהכנת הקישוטים.
אופן הכנת הקישוט:
  1. ממיסים שוקולד לבן ומניחים לו להתקרר.
  2. חלק מהשוקולד צובעים עם צבע המאכל, ואת החלק השני משאירים לבן. preperation
  3. מעצבים את השוקולד הסגול לצורת פפיון, ואת השוקולד הלבן מזלפים כנקודות מעל. preperation
  4. מדביקים בעזרת מעט שוקולד לבן מומס את הפפיונים, ליד אחת מהאוזניים, וגם את שאר הקישוטים. preperation
טיפ השף:
אפשר להחליף את מילוי השוקולד בתמרים, ריבת חלב, חמאת בוטנים או קרם פיסטוק...
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.