כדורי השוקולד הם אחד הקינוחים הכי נפוצים שיש בארץ. קל להכין אותם, הם לא מצריכים בישול, אפייה או כל פעולה מורכבת אחרת. גם לא חייבים מיקסר או מעבד מזון, אפשר להכין אותם בעזרת הידיים, ולהפוך את ההכנה לפעולה כיפית ומהנה עם הילדים. אפשר גם לשדרג אותם עם טעם למבוגרים בעזרת הוספת רכיבים כמו קפה, אספרסו, ויסקי או ליקר אהוב, אך עדיף להכין כך כשאין ילדים בסביבה ;)
כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים כדורי שוקולד חלבה:
-
למתכון בריא יותר: החליפו את השוקולד בממרח חרובים או תמרים (מתכון לכדורי תמרים).
-
פרווה ונטול לקטוז: המירו את החלב בחלב סויה/שמנת צמחית/קרם קוקוס ואת החמאה במחמאה.
-
ללא גלוטן: השתמשו בפתי בר ללא גלוטן.
-
הציפוי: לא חייב להיות הקוקוס המסורתי, אפשר גם סוכריות שוקולד או אגוזים קצוצים וכדומה.
-
הפתי בר: מרקם הפתי בר לא חייב להיות גרוס לגמרי, הוא יכול להיות עם חתיכות קטנות, גרוס גס או במרקם חול - לבחירתכם.
-
הכנסה למקרר: מומלץ להכניס את כדורי השוקולד להקפאה/קירור לפני האכילה כדי שיתייצבו, ואפשר גם להכניס את התערובת לפני הכדרור למקרר ל- 30 דקות כדי שתתמצק ויהיה קל יותר לגלגל, אך לא חובה.
הצעות לשדרוג:
-
יוצרים כדורים, מכניסים להקפאה כשעה, ולאחר שהם קרים וצוננים, ממיסים 200 גרם שוקולד, טובלים את הכדורים, ומניחים להם להתקרר שוב.
-
מכניסים לתוך הכדור אגוז/דובדבן/קוביית שוקולד... ומגלגלים לכדור עם הפתעה בפנים.
מקור תמונה:
צילום נוי פירסט
רכיבים לכדורי שוקולד חלבה:
טיפ השף:
ניתן להשתמש בכל סוג של עוגיות וגם בכאלה שאיבדו את הטריות שלהן, במקום הפתי בר המסורתי.