כדורי השוקולד הם אחד הקינוחים הכי נפוצים שיש בארץ, קל להכין אותם, הם לא מצריכים בישול/אפייה או כל פעולה מורכבת אחרת. גם לא חייבים מיקסר/מעבד מזון, אפשר להכין אותם בעזרת הידיים, ולהפוך את ההכנה לפעולה כיפית ומהנה עם הילדים. אפשר גם לשדרג אותם לכדורים למבוגרים עם הוספת: קפה/אספרסו/ויסקי/ברנדי/ליקר, אך עדיף להכין כך כשאין ילדים בסביבה ;)
המתכון הבסיסי מכיל בד"כ פתי בר מפוררים; במקור הפתי בר הוא בכלל סוג של ביסקוויט חמאה מהמטבח הצרפתי, פתי בר בצרפתית = חמאה קטנה, אצלנו בישראל הביסקוויט פרווה ולכן במתכון נוסיף חמאה או תחליף פרווה אחר כמו המחמאה. בברזיל תמצאו כדור דומה בשם "בריגדיירו", המכיל חלב מרוכז, אבקת קקאו וקצת חמאה, מצופה בסוכריות שוקולד. ויש כמובן גם את הטראפלס שהם כדורי שוקולד צרפתיים העשויים מגנאש (תערובת שוקולד ושמנת) עם ליקרים או תוספות בפנים ומצופים בקקאו/אגוזים/שוקולד מומס... ויש את הגרסה הבריאה יותר של כדורי התמרים. המכנה המשותף לכל הכדורים הטעימים הללו הוא צורת העיגול הקטנה שלהם, אך יש דרך נוספת להכנה: במקום ליצור כדורים, יוצרים נקניק מאורך ולאחר הקירור חותכים ממנו פרוסות דקות.
כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים כדורי שוקולד חלבה:
הצעות לשדרוג: