header

מתכון לגלידה ביתית מושלמת

בימי הקיץ החמים החשק להתפנק עם קינוח קר ומרענן הולך וגובר, ומה יותר טוב, מהנה ומפנק מלאכול גלידה ביתית משובחת, לשלוט בכמויות הסוכר והרכיבים, ולהכין אחת כזאת בעצמנו, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל? במתכון הבא תלמדו איך להכין גלידה טעימה בקלות, כשאת ההקצפה אפשר לעשות בעזרת מיקסר וניתן גם בצורה ידנית. מתקבלת גלידה בשני צבעים, טעימה ומתקתקה, שתגרום לכם להתגאות ולכולם לזלול בהנאה. 

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים גלידה ביתית:

חלב ממותק: מעניק לגלידה את המרקם האהוב. אפשר להחליף אותו בחלב קוקוס, אך קחו בחשבון שיהיה הבדל בטעם.

שמנת: אפשר להשתמש בשמנת מתוקה בטעם שוקולד.

הפיכת המתכון לפרווה / נטול לקטוז: החליפו את השמנת המתוקה בשמנת צמחית, ואת השוקולד הלבן במריר.

הגשה: מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כ-2 דקות לפני ההגשה. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לגלידה ביתית מושלמת מקור תמונה: צילום נוי פירסט
רכיבים לגלידה ביתית:
שמנת מתוקה - 250 מ"ל (מיכל שלם)
אופן הכנת גלידה ביתית:
  1. שוברים 100 גרם מחפיסות השוקולד לקוביות ושמים כל טעם בקערה נפרדת.
  2. יוצקים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה ומקציפים בעזרת וו בלון במשך דקה. preperation
  3. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות, עד לקבלת קרם יציב.
  4. מחלקים את הקרם לשתי קערות, לקערה אחת מוסיפים את השוקולד הלבן ולמחצית השנייה את השוקולד המריר. preperation
  5. קוצצים דק את שארית השוקולדים, מוסיפים לכל טעם, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  6. מעבירים את שני הטעמים לקופסת פלסטיק או לכלי נוח אחר, ויוצקים כל טעם זה לצד זה עם הפרדה באמצע.
  7. מכסים ומכניסים למקפיא לפחות ל-5-6 שעות לפני ההגשה. preperation
  8. מגישים בקערה או עם גביעי גלידה. preperation
  9. מזלפים מעל שוקולד ומפזרים סוכריות. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף שוקולד ממולא, למשל שוקולד במילוי תות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.