ג'לי אבטיח הוא קינוח קליל, מרענן וכיפי שאפשר להכין בגרסה פשוטה וטעימה לילדים, ואפשר לשדרג עם אלכוהול ולהפוך אותו לקינוח מהנה למבוגרים. כל מה שצריך בשבילו זה אבטיח, ג'לי ופירות; מרוקנים את פנים האבטיח, מכינים את הג'לי, יוצקים לתוך קערת הפרי ומכניסים לקירור לכמה שעות. אפשר לשדרג את הקינוח ולהוסיף כמו במתכון הבא פירות חתוכים, ואפשר גם להשאיר את האבטיח והג'לי כמו שהם. מתקבל קינוח קיצי קר שיגרום לאורחים להתפעל ולילדים להתלהב.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין אבטיח ג'לי:
פירות: בחרו בפירות האהובים עליכם - לא חובה להיצמד דווקא לאלה שבמתכון. אפשר להוסיף ענבים, תפוח, תפוז, תותים וכדומה.
אבטיח: את פנים האבטיח אל תזרקו! אפשר לאכול אותו, להכין ממנו שייק, או לחתוך אותו לקוביות ולהוסיף גם לתערובת הפירות שיכנסו לתוך הג'לי.
ג'לטין: אבקת הג'לטין אינה רכיב חובה, אך היא מוסיפה יציבות לג'לי.
אלכוהול: כדי לשדרג את המתכון ולהפוך אותו למבוגרים אפשר להוסיף וודקה או טקילה.
קירור: מומלץ להכניס את אבטיח הג'לי לפחות ל-5 שעות לקירור לפני ההגשה, ועדיף אפילו ללילה שלם כדי שהג'לי יתייצב כראוי.