אכילת אבטיח היא דרך מושלמת להתרענן בימי הקיץ החמים, כשהפרי הזה (כשבוחרים באחד טוב) הוא מתוק, מעניק לחות, מלא בנוזלים מרווים וגדוש ברכיבים חיוניים כמו: ויטמין C, A, אשלגן, מגנזיום, נוגדי חמצון...
קל לשנע אותו ממקום למקום, אפשר לאכול אותו בהרבה דרכים יצירתיות ומהנות כמו במתכון הבא, שממנו מתקבל קינוח בריא וטעים שאין סיכוי שיהיה מי שיסרב לו.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים אבטיח על מקל:
אבטיח: אם כמות הסועדים קטנה השתמשו בחצי אבטיח. אפשר להמיר את האבטיח במלון ואפשר לשלב גם וגם.
מקלות קרטיב: מומלץ לבחור במקלות עבים וקשיחים שיוכלו לשאת את משקל האבטיח והקליפה ולא ישברו בזמן האכילה.
לשמירת האבטיח קר: אחסנו בתוך ציידנית ופזרו קרחונים או קוביות קרח.
הצעת הגשה מושחחת: לזלף מעל שוקולד מומס.