header

מתכון למאפינס טחינה, שוקולד וחלווה

המאפינס הן עוגות אישיות, טעימות ומתוקות מראה, שאהובות מאוד על הילדים, קל לקחת ממקום למקום וכיף להכין אותן. חשוב רק לדייק ולא למלא את שקע המאפינס עד סופו, אחרת תקבלו שלולית מאפה ולא מאפין שלם ומרהיב.

המתכון הבא הוא של מירי פירסט, חובבת בישול ואפייה, שאוהבת לגרום לאחרים להתענג על היצירות והמאכלים שלה ולעלות במשקל.

מתכון למאפינס טחינה, שוקולד וחלווה: מאפינס טחינה, שוקולד וחלווה

כמה טיפים פני שנתחיל ללמוד איך מכינים מאפינס טחינה, שוקולד וחלווה:

קמח: אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח ולוותר על שקית אבקת האפייה.

סוכר: ניתן להפחית את כמות הסוכר, ולהפוך את המאפים לפחות מתוקים.

כדי להפוך את המתכון לפרווה/נטול לקטוז: ניתן להמיר את החמאה במחמאה, ואת החלב במים.

שוקולד צ'יפס: אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בשוקולד לבן או שוקולד מגורד, ואפשר גם לוותר על השוקולד בכלל.

להעשרת הטעם: ניתן לפזר מעל כל מאפינס מעט חלווה לפני הכניסה לתנור. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 16
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס טחינה, שוקולד וחלווה
רכיבים למאפינס טחינה, שוקולד וחלבה:
סוכר - 1 כוס
קמח - ½2 כוסות
אבקת אפייה - 1 שקית
תמצית וניל - 1 כפית
חמאה - 100 גרם (רכה)
טחינה - 2 כפות
חלב - ¼ כוס
חלווה - 50 גרם
סוכריות צבעוניות - לפי הצורך
אופן הכנת מאפינס טחינה, שוקולד וחלבה:
  1. שמים בקערת המיקסר ביצים, ומקציפים עד להכפלת הנפח.
  2. מוסיפים תוך כדי הקצפה סוכר, חמאה, חלב וחלווה, וממשיכים להקציף.
  3. מוסיפים: קמח, אבקת אפייה, שוקולד צ'יפס, ומערבלים עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
  4. מניחים בכל שקע בתבניות המאפינס נייר מנג'ט.
  5. יוצקים מהעיסה לכל מנג'ט, עד כ-⅓ גובה מסוף השקע, כדי שיהיה למאפינס מספיק מקום לתפוח.
  6. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות/שוקולד (לא חובה).
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהמאפינס מקבל צבע שחום. preperation
טיפ השף:
לשדרוג הטעם אפשר להוסיף לבלילה דובדבנים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.