המאפינס הן עוגות אישיות, טעימות ומתוקות מראה, שאהובות מאוד על הילדים, קל לקחת ממקום למקום וכיף להכין אותן. חשוב רק לדייק ולא למלא את שקע המאפינס עד סופו, אחרת תקבלו שלולית מאפה ולא מאפין שלם ומרהיב.
המתכון הבא הוא של מירי פירסט, חובבת בישול ואפייה, שאוהבת לגרום לאחרים להתענג על היצירות והמאכלים שלה ולעלות במשקל.
כמה טיפים פני שנתחיל ללמוד איך מכינים מאפינס טחינה, שוקולד וחלווה:
קמח: אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח ולוותר על שקית אבקת האפייה.
סוכר: ניתן להפחית את כמות הסוכר, ולהפוך את המאפים לפחות מתוקים.
כדי להפוך את המתכון לפרווה/נטול לקטוז: ניתן להמיר את החמאה במחמאה, ואת החלב במים.
שוקולד צ'יפס: אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בשוקולד לבן או שוקולד מגורד, ואפשר גם לוותר על השוקולד בכלל.
להעשרת הטעם: ניתן לפזר מעל כל מאפינס מעט חלווה לפני הכניסה לתנור.