הם נקראים בשלל שמות: סינבון, סינמון, שבלולי שמרים, רולס... הם פריכים מבחוץ, רכים ומענגים מבפנים, עגולים, וכל כך טעימים. הריח שעולה מהתנור והצפייה בהם תופחים וגדלים אט אט בתנור, משתזפים ומגיעים לדרגת זהבהבות מושלמת, גורמים למאפה הנהדר להיות משהו שמאוד קשה לסרב לו! הם מגיעים אלינו הישר מאמריקה, שם תמצאו אותם לרוב עם זיגוג סוכר או ציפוי שמנת מעל. המתכון הבא הוא מאפה שמרים, המילוי עשוי מסוכר, חמאה מומסת וקינמון, ומעל החלטתי לפשט ולהבריש במי סוכר, כי לדעתי הם מושלמים כמו שהם, בלי יותר מידי תוספות.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סינבון - שבלולי שמרים עם קינמון:
קמח: אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא, אך ההבדל בטעם יורגש.
חלב: את החלב אפשר להמיר בחלב ללא לקטוז, כמו חלב שקדים.
מלח: תפקיד המלח הוא להדגיש את הטעמים ולא להמליח את המאפה.
שמן קנולה: תפקידו למנוע את הדבקת הבצק לקערה שבה הוא תופח. אפשר להשתמש בכל סוג שמן אחר.
סוכר חום: את הסוכר החום אפשר להמיר בסוכר לבן, אולם הסוכר החום מעניק גוון חום מרהיב וטעם מיוחד.
להעשרת הטעם: אפשר לפזר מעל השבלולים מעט קינמון, לאחר הברשת המאפים במי הסוכר.