פסטל דה נאטה היא מעין קינוח אישי, עוגה קטנה העשויה בצק עלים ומילוי פודינג מתקתק – שמקורה בפורטוגל, שם היא נחשבת לקינוח אהוב במיוחד. גם אתם יכולים להביא את העוגה האישית הנהדרת והמפנקת הזו למטבח שלכם ולהתענג עליה יחד עם יקירכם, בעזרת המתכון הבא.
רכיבים לעוגת פסטל דה נאטה:
אופן הכנת העוגת פסטל דה נאטה:
-
ערבבו ביחד את הקמח ואת אבקת הסוכר, והשתמשו בתערובת כדי לקמח את משטח העבודה שלכם.
-
פרשו את בצק העלים כך שיהיה בפניכם מלבן בגודל של כ-45x30 ס"מ.
-
גלגלו את הבצק לאורך כדי לייצור גליל ארוך בצורת נקניקיה.
-
חתכו את הבצק ל-24 עיגולים שווים בגודלם בעובי 1-2 ס"מ.
-
רדדו כל עיגול בצק בעזרת מערוך לגודל שיתאים להכנסה לתבנית שקעים.
-
הכניסו כל אחד מעיגולי הבצק לשקע משלו בתבנית השקעים שלכם, ועצבו אותם בעזרת האצבעות בתוך השקעים כך שיהיו כמה שיותר צמודים לתבנית.
-
חממו תנור מראש לחום של 220 מעלות.
-
לתוך סיר גדול הכניסו את הסוכר, קליפות הלימון ומקל הקינמון, הוסיפו 200 מ"ל מים והביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה וצמצמו את הרוטב עד לקבלת מרקם סירופי, ואז הסירו מהאש והוציאו את קליפות הלימון ומקל הקינמון.
-
בסיר גדול נוסף, ערבבו יחד את הביצים, החלמונים והקורנפלור, עד לקבלת תערובת אחידה. בסיר אחר חממו את החלב ואת גרגירי הווניל עד לסף רתיחה. שפכו בהדרגה את החלב החם על תערובת הביצים והקורנפלור ובשלו על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו את סירופ הסוכר הצונן לתוך סיר הפודינג, וערבבו עד שהתערובת הופכת לסמיכה מעט.
-
סננו את רוטב הפודינג דרך מסננת, ומזגו את הרוטב המסונן באופן שווה לתוך כל אחד מ-24 עיגולי הבצק שבתבנית השקעים.
-
אפו את העוגות בתבנית למשך 15 דקות או עד שהבצק מזהיב והפודינג מקבל גוון כהה.
-
הוציאו את התבניות מהתנור והניחו בצד לצינון מוחלט. בזקו אבקת סוכר ומעט קינמון טחון אם תרצו מעל העוגות, הוציאו אותן מהשקעים והגישו. בתיאבון!