אם אתם בדיאטה תיזהרו, כי המאפה הבא הולך לגרום לכם לרצות לשבור אותה! את שבשבת הפטל כל כך פשוט ומהיר להכין, שלא תרצו לחסוך מעצמכם או מילדיכם את הטעם הנפלא שלה. תוכלו לצפות בסרטון הבא כדי לראות כיצד נראה תהליך ההכנה, ואת המצרכים והמתכון המפורט תמצאו תחתיו. נו, אז למה אתם מחכים? חממו את התנור והתחילו לאפות!
אופן הכנת השבשבת הפטל:
-
ערבבו יחדיו בקערה את גבינת השמנת, הסוכר, תמצית הווניל וגרידת הלימון. השתמשו בכף והניחו בצד.
-
קמחו קלות משטח עבודה, הניחו עליו את בצק העלים וחלקו אותו ל-4 ריבועים שווים.
-
הניחו את ריבועי הבצק על נייר אפייה.
-
הניחו כף מהתערובת שיצרתם במרכז כל ריבוע, והניחו על התערובת כף ריבת פטל ו-3 חתיכות פטל.
-
צרו 4 חריצים בפינות הריבועים בעזרת חותכן פיצה.
-
קפלו כל פינה והצמידו אותה למרכז ריבוע הבצק, כך שתיווצר צורת שבשבת.
-
מרחו על חלקי השבשבת ביצה טרופה.
-
אפו בתנור על חום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות.
-
הגישו את המאפה בעודו חם. בתיאבון!