את מאפי הפילו הטעימים ומלאי ההפתעות אנחנו בדרך כלל מכירים בתצורתם המלוחה, כבורקס למשל, אך הפעם אנחנו רוצים לתת לכם רעיון לגרסה מתוקה, אבל לא פחות טעימה של מאפה כזה, שתוכלו להכין בקלות במטבחכם. הוא ממולא בשילוב מעולה של תפוח עץ וריבת חלב שטעמם פשוט יעשה לכם את היום!
רכיבים למתכון למאפה פילו במילוי תפוחים וריבת חלב:
אופן הכנת המתכון למאפה פילו במילוי תפוחים וריבת חלב:
-
חממו את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
-
הניחו את את דפי הפילו זה על זה והשתמשו במספרים או בסכין על מנת לחתוך אותם לאורך, כך שיישארו בידיכם 4 רצועות ארוכות של בצק.
-
הוציאו את ליבת התפוח וחלקו את השאר ל-4 חתיכות. פרסו כל חתיכה לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.
-
הניחו רצועת פילו אחת על משטח עבודה כשקו האורך שלה מכם והלאה. הברישו שטח של ריבוע בחלק התחתון של פס הפילו בחמאה מומסת, ואז הברישו את אותו החלק גם בצד השני של הרצועה.
-
הניחו כפית 1 של ריבת חלב כ-3 ס"מ מהפינה הימנית התחתונה של רצועת הבצק. בזקו קורט מלח ואז הניחו כרבע מכמות התפוח הפרוס על גבי הריבה.
-
קפלו את הקצה הימני של הבצק אל מעל הריבה והתפוח, אל הפינה הנגדית של הבצק כך שתיווצר צורת משולש. הדקו את שולי הבצק (הנפח של המילוי אולי ימנע מכם לעשות את זה בצורה מושלמת לחלוטין בשלב הזה, אבל אל תדאגו).
-
המשיכו לקפל את הבצק על גבי עצמו עד לסגירה מוחלטת של המשולש. אם נותר קצה של בצק שאינו בתוך המשולש שלכם, הברישו אותו עם חמאה וקפלו גם אותם אל תוך המשולש.
-
הניחו את משולש הבצק שלכם בתבנית אפייה כשצידו החלק יותר פונה כלפי מעלה.
-
חזרו עוד 3 פעמים עם שאר רצועות הפילו על התהליך, ולאחר מכן הברישו כל משולש שיצרתם בחמאה ובזקו מעליו סוכר דמררה.
-
אפו בחלק העליון של התנור למשך 15-20 דקות, עד שהבצק מקבלת את הפריכות הדרושה ומזהיב באופן שווה מכל צדדיו.
-
הוציאו מהתנור, תנו למאפים להתקרר במשך 5 דקות והגישו לצד גביע יוגורט יווני צונן. בתיאבון!