לרוב, קינוחי פירות יכללו בתוכם פירות טריים ועסייסים שנאפו רגע אחר שנחתכו ונקצצו – אך במתכון הבא זה לא כך, מכיוון שהוא כולל אפרסקים משומרים בסירופ, ולא כאלו טריים. למרות זאת, או אולי בגלל זאת, מדובר בתענוג מתוק ומשגע שממש כדאי לכם לנסות, כי הוא כה קל להכנה וגם יאפשר לכם להשתמש בשימורי האפרסק שאולי מסתתרים זמן רב במזווה שלכם.
מקור תמונה:
food network
רכיבים למאפה שימורי אפרסק:
אופן הכנת המאפה שימורי אפרסק:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
סננו את האפרסקים המשומרים מן הסירופ בשתי הפחיות, ושימרו את הסירופ שבאחת הפחיות בכוס או בקערה נפרדת.
-
הניחו את החמאה בתבנית אפיה בינונית בגודל 22*31 ס"מ, והמיסו את החמאה באמצעות חימום קצר על הכיריים או בתנור.
-
בקערה קטנה, ערבבו את הקמח התופח והסוכר.
-
הוסיפו לתוך הקערה את החלב ואת הסירופ מפחית השימורים וערבבו.
-
שפכו את התערובת מן הקערה על החמאה שבתבנית, וסדרו את האפרסקים המשומרים מעל התערובת לאורך התבנית.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך שעה. תוכלו לדעת שהמאפה מוכן כאשר הבלילה תופחת מעלה סביב האפרסקים והקראסט שמסביב מתעבה ומשחים.
אופן הכנת הקצפת:
-
בזמן שהמאפה בתנור, הכניסו לקירור במקפיא קערת מתכת גדולה ומטרפה לכ-20 דקות.
-
הוציאו את הקערה, שימו בתוכה את השמנת המתוקה הקרה ואת הסוכר, והקציפו בעזרת המטרפה כ-5 דקות עד שנוצרת תערובת קצפתית. אל תערבבו יותר מדי – כדי שלא תצא לכם קצפת מתוקה מדי.
-
פזרו את הקצפת שהכנתם על גבי המאפה החם והגישו. בתיאבון!