המתכון הבא יחשוף בפניכם את אחד הקינוחים הידועים המגיעים אלינו מהמטבח הערבי, כשבעיקר הוא מזוהה עם המטבח הלבנוני. את עוגת פודינג הסולת המתוקה והמפנקת הזו נוהגים להגיש באירועים משמחים, בחגים ואפילו בסיום צום הרמדאן. אתם תוכלו להכניס אותה לביתכם בעזרת המתכון הבא ולהגיש אותה בכל עת שתרצו – מומלץ בעיקר בעיתים חגיגיות.
רכיבים לבסיס לעוגת לילות בירות:
רכיבים לשכבת קצפת לעוגת לילות בירות:
אופן הכנת הבסיס לעוגת לילות בירות:
-
הניחו את כל רכיבי הבסיס בסיר, בשלו על להבה בינונית והביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות.
-
כאשר התבשיל מתחיל לרתוח, הורידו את הלהבה לבינונית-נמוכה והמשיכו בערבוב מתמיד עד שהתערובת נהיית סמיכה מאוד – זה ייקח כ-10-15 דקות.
מקור תמונה:
cook with mima
-
הסירו את הסיר מהכיריים והעבירו את התערובת לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 33X23 ס"מ.
-
כסו את התבנית בניילון נצמד ותנו לה להתקרר בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות.
-
הכניסו את התבנית למקרר להצטננות נוספת במשך 45 דקות.
אופן הכנת השכבת קצפת לעוגת לילות בירות:
-
בזמן שהתערובת לשכבת הבסיס נחה במקרר, הניחו את כוסות השמנת המתוקה במקפיא למשך 10 דקות.
-
הוציאו את השמנת המתוקה מהמקפיא והקציפו אותה במיקסר עד שהיא מתחילה להתמצק, הוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר והמשיכו בהקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.
-
כסו את קערת הקצפת בניילון נצמד והכניסו למקרר.
-
כשבסיס העוגה מוכן, לאחר קירור של 45 דקות, הוציאו את התבנית מהמקרר, הסירו את הניילון הנצמד ומרחו על הבסיס שכבה של קרם פרש.
-
לסיום פזרו את הקצפת בגושים על גבי שכבת קרם הפרש ואז מרחו אותה לכדי שכבה אחידה.
מקור תמונה:
cook with mima
-
פזרו את הפיסטוקים על גבי שכבת הקצפת בנדיבות רבה, וכסו את התבנית בניילון נצמד. הכניסו למקרר לקירור של 6 שעות לפחות, בעדיפות ללילה שלם.
אופן הכנת הסירופ מי סוכר:
-
הכניסו את הסוכר והמים לסיר והביאו לרתיחה. תנו לסיר לרתוח כ-7 דקות ואז הוסיפו את מיץ הלימון.
-
המשיכו בהרתחה עוד 1-2 דקות והוסיפו את מי הוורדים ומי הזהר. ערבבו היטב והסירו מהכיריים.
-
כסו את הסיר בניילון נצמד, תנו לרוטב להתקרר בטמפטורת החדר, וכשהוא מוכן הוציאו את העוגה מן המקרר, זלפו ממנה עליה והגישו. בתיאבון!
מקור תמונה:
cook with mima