אם אתם רוצים להכין קינוח קל במיוחד עם טעמים ים תיכוניים מובהקים – אתם מוזמנים להכיר את הספוף. זוהי עוגת סולת עם כורכום, המקושטת בשקדים וצנוברים, המגיעה אלינו מן המטבח הלבנוני השכן. היא פשוטה, מענגת ומתאימה לכל אירוע, אז הפשילו שרוולים והחלו לעמול עליה.
אופן הכנת העוגת ספוף:
-
חממו תנור לחום של 190 מעלות ושמנו תבנית אפייה מרובעת בגודל 23X23 ס"מ בשמן צמחי.
-
בקערה גדולה הניחו את הקמח, הסולת, הסוכר, אבקת האפייה והכורכום וערבבו היטב מטרפה.
-
הוסיפו את השמן והחלב (או המים) והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. אם אחרי הערבוב הבלילה סמיכה מדי, הוסיפו עוד קצת חלב או מים בהדרגה.
מקור תמונה:
the salt and sweet kitchen
-
העבירו את התערובת לתוך תבנית האפייה ופזרו מלמעלה את הצנוברים או את השקדים, או את שניהם ביחד.
מקור תמונה:
the salt and sweet kitchen
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 30-35 דקות או עד שהצנוברים/שקדים מזהיבים.
-
הוציאו את העוגה מן התנור והמתינו עד שתצטנן לחלוטין בטמפרטורת החדר. חתכו לריבועים והגישו לצד ספל תה. בתיאבון!