header

מתכון למיסיסיפי מאד פאי ללא אפייה

זוכרים איך בתור ילדים בגן השעשועים היינו מכינים "עוגות בוץ" שכאלו ומדמיינים איך אנחנו בולסים אותן בהנאה (ויש כאלו שניסו, וגילו שזה לא מה שהם קיוו שזה יהיה...)? אז עכשיו יש לכם הזדמנות לחזור לילדות ולהכין לעצמכם עוגת "בוץ" שוקולדית ועשירה – ממנה דווקא כן תוכלו ליהנות ובגדול. המתכון הבא, שנודע כ"עוגת הבוץ של מיסיסיפי" - על שם המדינה הדרומית בארה"ב שבה הוא הומצא - לא דורש אפייה כלל, הוא פשוט ומהיר, והתוצאה? למרות המראה ה"בוצי" אתם תלקקו בסופה את האצבעות יחד עם כל מי שיטעם מהפאי הזה.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון למיסיסיפי מאד פאי ללא אפייה מקור תמונה: spicy southern kitchen
רכיבים למיסיסיפי מאד פאי:
עוגיות סנדוויץ' שוקולד - 22 (דוגמת עוגיות "אוראו")
חמאה - ¼ כוס (מומסת)
שוקולד מריר - 110 גרם (מומס)
אינסטנט פודינג שוקולד - 1 חבילה (110 גרם)
חלב 2% - 2 כוסות
קצפת - 230 גרם (קנויה או מוכנה מראש)
אופן הכנת המיסיסיפי מאד פאי:
  1. הכניסו את עוגיות הסנדוויץ' לקערת מעבד מזון, ועבדו עד שהן טחונות דק.
  2. העבירו את פירורי העוגיות לקערה בינונית וערבבו עם החמאה המומסת.
  3. העבירו את תערובת העוגיות והחמאה לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ, והשתמשו בידיכם או בחלק האחורי של כף עץ כדי לפזר את התערובת באופן שווה על גבי התבנית.
  4. לחצו את התערובת אל התבנית כדי לייצב את הבסיס ולאחר מכן הכניסו למקרר למשך שעה לפחות.
  5. בסיר קטן עם תחתית מוצקה המיסו את השוקולד. לאחר שנמס, הסירו מהכיריים ושפכו את השוקולד המומס לקערה יחד עם החלב המרוכז וערבבו היטב.
  6. הוציאו את התבנית עם בסיס הפאי מהמקרר, שפכו את תערובת השוקולד על גבי בסיס הפאי ופזרו את רוב אגוזי הפקאן הקצוצים על גבי השוקולד (השאירו מעט כדי לפזר לתוך שכבת הקצפת).
  7. בקערה בינונית ערבבו יחד את פודינג השוקולד ואת החלב למשך דקה. הכניסו את הקצפת לתערובת וקפלו הכל יחד.
  8. פזרו מעט מהפקאנים הקצוצים שנותרו על תערובת השוקולד והקצפת, ומרחו אותה על גבי הפאי.
  9. הכניסו את הפאי למקרר עד להתייצבות, הוציאו והגישו. בתיאבון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.