עוגת השוקולד הפשוטה עם ציפוי השמנת היא אחת מהנפוצות והאהובות ביותר. בדרך כלל, היא מורכבת ממצרכים פשוטים, כמו: קמח, ביצים, סוכר, אבקת קקאו, שמן או חמאה, ורבים מעדיפים לא להשאירה פשוטה כפי שהיא, אלא למלא אותה בהפתעות נעימות ומגוונות מבפנים. אך כולנו יודעים שכדי שהעוגה הזו תהיה מספיק טובה, צריך בסיס לא פחות ממושלם כדי להתחיל איתו - וכדי שתוכלו להכין אחד כזה בעצמכם, שכל בני הבית ובמיוחד הילדים ילקקו את האצבעות שלהם כשיטעמו אותו, אנחנו רוצים להכיר לכם את המתכון הבא.
הקצפת הביצים: תהליך זה מכניס לבלילה אוויר והופך את העוגה לאוורירית ורכה. כמו כן, הביצים מוסיפות גם לא מעט טעם. אם צריך להקציף תשקיעו בזה ואל תתעצלו, אחרת העוגה תצא דחוסה וכבדה.
הסוכר: מוסיף לעוגה מתיקות, צבע ולחות, אפשר להחליף את הסוכר הלבן בחום.
הפיכת המתכון לפרווה: החליפו את החלב במים, ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
תבנית: העוגה שבמתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. אפשר כמובן להכין אותה בתבנית מרובעת או מלבנית, לחתוך לאחר האפייה לקוביות, ורק לאחר מכן להוסיף מעל את הציפוי. ואפשר גם להשתמש בתבניות מאפינס.
בועות אוויר: אם נוצרו בועות בבלילה לאחר שיצקתם אותה לתבנית, דפקו קלות את העוגה על השיש, פעולה זאת תגרום לשחרור הבועות הלא רצויות.
אפייה בתנור: חשוב לחמם מראש את התנור. הכנסת העוגה לתנור קר או לא חם מספיק עלולים לגרום לה להיות שרופה או לא מספיק אפויה לפי הזמן במתכון. מקמו את התבנית במרכז התנור כדי שתקבל אפייה אחידה.
חילוץ מתבנית האפייה: לאחר שהעוגה התקררה, המתינו דקה או שתיים ואז הפכו אותה על צלחת הגשה. אם קשה להפריד אותה מהתבנית העבירו סכין חדה בינה לבין דפנות התבנית וחלצו בזהירות מבלי שתתפרק.
הציפוי: אפשר להחליף את השמנת בציפוי בכף שמן, יתקבל גם במקרה הזה שוקולד נוזלי, יציב ועשיר, במיוחד אם תשקיעו בשוקולד איכותי. רצוי להניח את העוגה על רשת ולשפוך את הציפוי, ואפשר גם בתוך תבנית. למקרה שהעוגה יצאה עם גבעות ואתם חוששים שהציפוי לא יראה אחיד, בעזרת סכין ארוכה (כמו סכין חלה) חתכו מעט את הקצה העליון ותקבלו עוגה ישרה שיהיה קל לקשט.
קישוט: לאחר הוספת הציפוי פזרו סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד, עדשים צבעוניים, עוגיות, קוקוס או כל קישוט טעים אחר לבחירתכם.